Seferberlik ve savaş hali düzenlemesi... AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Değişen koşullarda belgelerin güncellenmesi gerekir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bugün Resmi Gazete'de yayınlanan seferberlik ilan etme yetkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veren yönetmelik hakkında konuştu. Çelik, "Değişen koşullarda belgelerin güncellenmesi gerekirdi" dedi.

Artı Gerçek - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla alınan seferberlik ve savaş ilanı kararının Cumhurbaşkanı tarafından alınabilmesine ilişkin bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik hakkında konuştu. 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü'nün 1990 yılında hayata geçtiğini belirten Çelik, "Bizim 2011 yılından itibaren değişen savaş koşulları ve teknolojileri etrafında bu tip belgelerin güncellenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AKP'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklama yapan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 1990 tarihli 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü'nü yürürlükten kaldırılmasını değerlendirdi.

'DAHA ÖNCE DEĞERLENDİRİLECEKTİ, DEPREM ARAYA GİRDİ'

Çelik, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Değişen savaş koşulları ve gelişmeler doğrultusunda bu tip belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Burada seferberlik meselesinde stratejik olan şu; savaş durumunda bütün milli güç unsurlarının TSK'ya destek verecek şekilde koordine edilmesi halindedir. 90'ların koşullarında hayata geçen bu belge altı yedi kere değişikliğe uğradı. 2011'den itibaren bütün kurumlardan herkesin görüşleri alındı. Daha önce değerlendirilecekti ama araya deprem gündemi girdi. En son Akıncı'nın başarısını gördük. Milli güvenlik için koordinasyon nedir buna karar verildi ve yönetmelik yayınlandı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar