Selahattin Demirtaş ketılını 'yeniledi', DEM Parti paylaşım yaptı: 'Siyasete güç katacağını umuyor, bekliyoruz'

Selahattin Demirtaş ketılını 'yeniledi', DEM Parti paylaşım yaptı: 'Siyasete güç katacağını umuyor, bekliyoruz'
DEM Parti, Selahattin Demirtaş'ın bozulan ketılını hatıra olarak genel merkeze hediye ettiğini açıkladı. "Sembolik anlamı bizim için de kıymetli" denilen paylaşımda, "Yeni ketılının da siyasete güç katacağını umuyor, bekliyoruz" notu düşüldü.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde kullandığı ketılının bozulduğunu ve Demirtaş'ın genel merkeze hediye ettiğini açıkladı.

DEM Parti, kettlın fotoğraflarını paylaşarak, "Sayın Demirtaş'ın emektar ketılı artık Genel Merkezimizde :) Değerli arkadaşımız, bozulan iki ketılından birini sevgili eşi Başak Hanım’a, diğerini de hatıra olarak Genel Merkezimize hediye etti" ifadelerini kullandı.

'SİYASETE GÜÇ KATACAĞINI BEKLİYORUZ'

Paylaşımın devamında da, "Sembolik anlamı bizim için de kıymetli olan bu hediyeden dolayı Sayın Demirtaş'a çok teşekkür ediyor, yeni ketılının da siyasete güç katacağını umuyor, bekliyoruz" notu düşüldü.

DEMİRTAŞ'IN KETILI

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutulan Demirtaş, 16 Eylül tarihinde, Twitter (X) hesabından şu mesajlar paylaşılmıştı: “Merhaba değerli arkadaşlar. Zaman zaman buradan sizlere seslenmeye çalışacağım. Bana buradan ileteceğiniz görüş, öneri ve eleştirilerinizi arkadaşlarım derleyip bana iletecekler. Sağlığımın çok iyi, moralimin çok güçlü olduğunu bilmenizi isterim. Faşizm halklarımız üzerinde bir tehdit olmaktan çıkana dek, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kararlı ve cesur bir şekilde yürüteceğiz. Hepinize kucak dolusu selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum. Mutlaka kazanacağız…”

Mesajın ardından odasında rutin dışı 'twit' araması yapıldığını belirten Demirtaş, " Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi. Twitter’ın kuşundan bile korkuyorsanız, darı ekmeyin o zaman” demişti.

Demirtaş, tutuklu Cumhurbaşkanı adayıyken de #DemirtaşKetılSohbeti etiketiyle Twitter'da sohbet de düzenlemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar