Şenyaşar'dan 'Can Atalay' açıklaması: Hâlâ tutuklu bulunması Türkiye için bir hukuk ayıbı

Şenyaşar'dan 'Can Atalay' açıklaması: Hâlâ tutuklu bulunması Türkiye için bir hukuk ayıbı
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Şenyaşar, Can Atalay'ın tahliye edilmemesine ilişkin "Seçilmiş olan bir milletvekilinin hâlâ cezaevinde tutuklu bulunması Türkiye için bir hukuk ayıbı" dedi.

Artı Gerçek - Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Gezi tutuklusu avukat Can Atalay'ın Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmemesine ilişkin, "Seçilmiş olan bir milletvekilinin hâlâ cezaevinde tutuklu bulunması Türkiye için bir hukuk ayıbı" dedi.

Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Şenyaşar, din görevlilerinin adaylık süresince ekonomik olarak desteklendiğini, bu imkanın stajyer avukatlara sağlanmamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

'CEZAEVİNDEKİ HER BİR ÖLÜM BİR CİNAYETTİR'

Cezaevlerinde 600'den fazla hasta tutuklu ve hükümlünün olduğunu belirten Şenyaşar, "Bu hasta tutukluların birçoğu tek başına sürdüremiyor. Cezaevindeki her bir ölüm bir cinayettir. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanına çağrımızı yapıyoruz" dedi.

CAN ATALAY AÇIKLAMASI: TÜRKİYE İÇİN HUKUK AYIBI

TİP'ten milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu avukat Can Atalay'ın durumuna da değinen Şenyaşar, "Seçilmiş olan bir milletvekilinin hâlâ cezaevinde tutuklu bulunması Türkiye için bir hukuk ayıbı" ifadesini kullandı. (AA)

Öne Çıkanlar