Sezai Temelli'den Bahçeli'ye 'Türkiye partisi' yanıtı: Bu ülkenin yegane 'Türkiye partisi' DEM Parti'dir

DEM Parti Grup başkanvekili Sezai Temelli, Devlet Bahçeli'nin, DEM Partililerle tokalaşmayı 'Türkiye partisi olma teklifi' olarak nitelendirmesine cevap verdi: Durduğumuz yeri işaret ediyor. Bu ülkenin belki de yegane 'Türkiye partisi' DEM Parti'dir.

Seda TAŞKIN


ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında, Meclis açılışında DEM Partililerle tokalaşmasını 'Türkiye partisi olma teklifi' olarak nitelendirdi ve "Biz durduk yere el vermeyiz" dedi. DEM Parti Grup Başkanveki Sezai Temelli, Bahçeli'nin sözlerini Artı Gerçek'e değerlendirdi.

Bahçeli'nin sözlerini olumlu olarak nitelendiren Temelli, "durduğumuz yeri işaret ediyor çünkü bu ülkenin belki de yegane 'Türkiye partisi' DEM Parti'dir" dedi. Temelli konuya ilgili şunları söyledi:

'NORMAL OLMAYAN NEFRET SÖYLEMİYDİ'

"İlk tokalaşmadan ve açıklamasından sonra eş genel başkanlarımız bu konuda partimizin görüşlerini dile getirmişti. Dolayısıyla biz bunu bir olağan, normal yaklaşım olarak değerlendirmiştik. Olağan olmayan, normal olmayan aslında bugüne kadar devam eden nefret söylemiydi. Sürekli olarak DEM Parti'yi suçlayan tavırlardı. Dolayısıyla bunun aslında olağan olması gerektiğini dile getirdik."

"Kullanılan kavramlara baktığımızda aslında bizim durduğumuz yeri işaret ediyor. Çünkü bu ülkenin belki de yegane 'Türkiye partisi' DEM Parti'dir. Öncesinde HDP'dir. Tabii ki 'Türkiye Partisi olma özlemini öyle tahmin ediyorum ki bütün partiler içinde yaşıyor ve Bahçeli de bunu dile getirmiştir. Durduğumuz yer bellidir. Durduğumuz yerin en önemli özelliği Türkiye'nin demokratikleşme ve barış mücadelesindeki yeridir. Dolayısıyla Türkiye'de demokrasi ve barış mücadelesi deyince herkesin dönüp baktığı yer DEM Parti'dir. Tüm Türkiye siyasetini de zaten biz sürekli olarak buraya davet ediyoruz."

'HERKESİN BARIŞ KONUSUNDA HEMFİKİR OLMA ZAMANI GELMİŞTİR'

"Türkiye uzun zamanını çatışmalar nedeniyle heba etmiştir. Artık bunun içinden çıkma zamanıdır. Durduğumuz yerde mücadelemizi büyütmeye ve gerçekten sorunların demokratik bir zeminde büyük mutabakatlarla çözülebileceğine olan inancımızla hareket etmeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar