'Sinan Ateş cinayetiyle en ufak bağlantımız yok' diyen Devlet Bahçeli'ye dört soru

'Sinan Ateş cinayetiyle en ufak bağlantımız yok' diyen Devlet Bahçeli'ye dört soru
Gazeteci Alican Uludağ, Bahçeli'nin Ateş cinayetine ilişkin "MHP ile en küçük bağ ve bağlantısı yok" sözleri sonrası 4 soru yöneltti: "Tetikçinin kaçırıldığı aracın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım'ın makam aracı olması neyle açıklanacak?"

Artı Gerçek - Ankara'da sokak ortasında öldürülen ve öldürülmesinde MHP'li isimlerin de adının geçtiği, ülkücü camiasa şok etkisi yaratan Sinan Ateş cinayeti 10 soruda derlendi. Cinayetin ardından hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak.

Yaklaşık 1 buçuk sene önce Ankara'da sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda ölmüştü.

Cinayet soruşturmasının MHP’ye uzanmasına, MHP içerisindeki partinin önemli isimlerinin adı geçse de iddianamede bu kısım yer almamıştı. MHP'liler de Sinan Ateş cinayetinin partilerine yönelik ilişkinisi ortaya çıkaran siyasi ve gazetecileri hedef almaya devam ediyor.

BAHÇELİ: CİNAYETİN MHP İLE EN UFAK BAĞI YOK

Sinan Ateş cinayeti ülkücü camida da şok etkisi yarattı. Öyle ki, CHP ve muhalefet kadanından diğer isimlerin bu cinayete ilişkin adımları ve Ayşe Ateş'le görüşmeleri MHP'lileri kızdırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine bugün geç başladığı partisinin grup toplantısında sinayete değindi.

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağ ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara, bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim, ya bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım" dedi.

GAZETECİ ALİCAN ULUDAĞ'DAN BAHÇELİ'YE 4 SORU

Sinan Ateş dosyasını yakından takip eden gazeteci Alican Uludağ da, Sinan Ateş cinayetinde adı geçen MHP ve Ülkü Ocaklarından belli isimlere yönelik 4 soruyu Bahçeli'ye yöneltti.

Uludağ'ın soruları şu şekilde:

  • Gerçekten cinayetin Ülkü Ocakları ile bağlantısı yoksa dosyada Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu, eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat ile eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz neden şüpheli yapıldı?
  • Yine dosya kapsamında Ahmet Yiğit Yıldırım'ın Özel Kalem Müdürü ve yardımcısı Emre Yüksel ve eski Ülkü Ocakları yöneticileri Serdar Öktem, Tolgahan Demirbaş, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk'ün tutuklu olması bu bağlantı için yeterli kanıt değil mi?
  • Tetikçinin kaçırıldığı aracın Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın makam aracı olması neyle açıklanacak?
  • Hatta Bolu'ya kaçırılan tetikçi bir gece MHP Bolu Milletvekilinin babasına ait bağ evinde tutulmadı mı?

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar