Sinan Ateş davası öncesi MHP'li Semih Yalçın'dan tehditkâr Ülkü Ocakları savunusu

Sinan Ateş davası öncesi MHP'li Semih Yalçın'dan tehditkâr Ülkü Ocakları savunusu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sinan Ateş davası öncesi yaptığı yazılı açıklamada "Ülkü Ocakları'nın üzerine kir bulaştırılmaya çalışıldığını" savundu. Yalçın, "Ülkü Ocakları’nın mensupları, kadife eldiven içinde demir yumruktur" dedi.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesine ilişkin MHP'den bazı isimlerin de karıştığı davanın başlamasına günler kala, "Ülkü Ocakları'nın hedefe konduğunu" ileri sürdü. Yazılı bir açıklama yapan Yalçın, "Kimi zaman cinayetler bahane edilerek, kimi zaman mafya türü yöntemlere başvuran bazı çevrelerin eylemleri gerekçe gösterilerek, kimi zaman da siyasi hadiseler bahane edilerek Ülkü Ocakları hedefe konmaktadır" yorumu yaptı.

'TEHDİTLERE KARŞI TAVİZSİZ VE KORKUSUZDUR'

Yalçın, Ülkü Ocaklarına övgüler düzdüğü açıklamada, "Ülkü Ocakları; solcu yazarlar ve medya tarafından marjinal, aşırı sağcı, ırkçı, paramiliter örgüt gibi tanımlamalarla karalanmaya çalışılsa da bunların tam tersi nitelikleri haizdir" iddiasında bulundu. Ülkü ocaklarının "rasyonalist, modernist, pragmatist, gelişmeci, hürriyetçi" olduğunu savunan Yalçın "Sabır ve tevekkül Ülkücülerin faziletidir" dese de "Lakin Ülkücüler; milletimize, ülkemize ve devletimize yönelen tehditlere karşı tavizsiz ve korkusuzdur. Ülkü Ocakları’nın mensupları, kadife eldiven içinde demir yumruktur" sözleriyle yine tehdit diline başvurdu.

Ülkü Ocaklarının "meyvalı ağaç taşlanır misali haksız itham ve saldırılarına maruz kaldığını" savunan Yalçın, "Kimi zaman cinayetler bahane edilerek, kimi zaman mafya türü yöntemlere başvuran bazı çevrelerin eylemleri gerekçe gösterilerek, kimi zaman da siyasi hadiseler bahane edilerek Ülkü Ocakları hedefe konmaktadır. Alınları pak gençlerin vazife ifa ettiği Ülkü Ocakları; lekelenmeye, güzide teşkilatlarının üzerine kir bulaştırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

'PARLAK UFUKLARI KARARTILMAYACAK'

Yalçın, Ülkü ocaklı gençlerin "yüksek bilim ve teknolojiyle ilgili çalışmalara ağırlık verdiğini" de ileri sürerken, "Ülkü Ocakları Türk toplumunun gözbebeğidir" iddiasında da bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, "Ülkü Ocakları, öylesine güçlü ve köklü bir harekettir ki -değil onu ortadan kaldırmak-, ona zarar vermeye hiçbir beşerin, hiçbir aktörün, hiçbir beşerî kurum ve kuruluşun gücü yetmeyecektir. Güneş balçıkla sıvanamayacak, Ülkü Ocakları’nın parlak ufukları karartılamayacaktır. Hiçbir maksatlı saldırı, hiçbir temelsiz itham ve isnat, Ülkü Ocakları’nın ismetine zarar veremeyecektir" ifadelerini kullandı.

ATEŞ CİNAYETİNDE TUTUKLULARDAN ÜÇÜ ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİCİSİ

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 günü Ankara'nın Çukurambar semtinde, cuma namazı çıkışı sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. 1 Temmuz'da başlayacak olan dava öncesinde savcıların değiştirilmesi dikkat çekerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel'le görüşmesi sonrası Sinan Ateş'in Ayşe Ateş'le de biraraya gelmesinin MHP lideri Devlet Bahçeli'de rahatsızlık yarattığı da gözden kaçmadı.

Sinan Ateş davasında tutuklu yargılanan 22 isim arasında, "tetikçi" olduğu iddia edilen Eray Özyağcı, silahlı eylemi organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel, avukat Serdar Öktem ve üç polis de bulunuyor. Tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş'ın evinin önünde yakalandığı eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz'a ise suçlama yöneltilmedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar