Sinan Oğan'ın Erdoğan'la ilgili geçmişteki sözleri yeniden gündemde

Sinan Oğan'ın Erdoğan'la ilgili geçmişteki sözleri yeniden gündemde
Sinan Oğan'ın, 11 yıl önce Erdoğan'a yönelik "Sizin için Allah korkusundan bile daha önce geliyor Başbakan korkusu. Recep Tayyip Erdoğan korkusu sizde Allah korkusundan daha öteye gitmiş” sözleri yeniden gündem oldu.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5,17 oranında oy alan Sinan Oğan'ın, 11 yıl önce TBMM Genel Kurulu'nda o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Sizin için Allah korkusundan bile daha önce geliyor Başbakan korkusu. Nedir bu haliniz, aklınızı başınıza alın. Recep Tayyip Erdoğan korkusu sizde Allah korkusundan daha öteye gitmiş” sözleri gündem oldu.

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre 5.17 oy oranına sahip olan ve ikinci tur için kilit önem kazanan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın 12 Kasım 2012 yılında TBMM Genel Kurulu'nda 13 ilin büyükşehir yapılmasına ilişkin tasarının görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma yeniden gündem oldu.

Oğan o tarihte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Başbakan daha 1991’de ’yerel parlamentolar oluşturulmalı’ diyordu. Yerel parlamentolara doğru gidişin bu yasayla önünü açıyorsunuz" demişti.

'BU BİR BÖLÜNME YASASIDIR'

Sinan Oğan'ın gündem olan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Mesele bölünme yasası olunca sabahlara kadar çalışıyorsunuz, bizi de çalışmak zorunda bırakıyorsunuz ama şehitlerimiz ile ilgili yasal düzenleme olunca aynı duyarlılığı göstermiyorsunuz. Atama bekleyen öğretmenlerimiz var, gelin onlar için de sabaha kadar çalışalım. Bu bir bölünme yasasıdır, Türkiye’nin belli bir bölgesini Türkiye’den ayırma yasasıdır, federasyon yasasıdır.

'ERDOĞAN KORKUSU SİZDE ALLAH KORKUSUNDAN DAHA ÖTEYE GİTMİŞ'

Bu belediye haliyle bile, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, size ’meşenin dalları’ demişti, bu yasadan sonra ne diyecek? Mardin, Tasarıdan sonra Van’ın hali nice olacak? Yoksa siz buraları gözden çıkardınız da milletten mi saklıyorsunuz, evet siz buraları gözden çıkarmışsınız. Diyarbakır’ı, Van’ı gözden çıkarmışsınız. Başbakan daha 1991’de ’yerel parlamentolar oluşturulmalı’ diyordu. Yerel parlamentolara doğru gidişin bu yasayla önünü açıyorsunuz.

Sizin için Allah korkusundan bile daha önce geliyor Başbakan korkusu. Nedir bu haliniz, aklınızı başınıza alın. Recep Tayyip Erdoğan korkusu sizde Allah korkusundan daha öteye gitmiş.”

Oğan'ın o sözleri gerginliğin artmasına neden olmuştu.

SİNAN OĞAN: MHP VEKİLİYKEN ANNEM VEFAT ETTİĞİNDE KILIÇDAROĞLU IĞDIR'DAKİ EVİME KADAR GELDİ, BAHÇELİ TELEFON BİLE ETMEDİ

Sinan Oğan, katıldığı bir programda, "Annem vefat ettiğinde Devlet Bahçeli başsağlığı bile dilemedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Iğdır'daki taziye evine kadar geldi" demişti.

Oğan, şunları söylemişti:

"Ben MHP milletvekiliyken annemi kaybettiğimde MHP liderinden (Devlet Bahçeli) telefonla dahi bir başsağlığı mesajı alamadım. İnsani bir durum yani. 300-500 tane vekil olur, aradan kaçar ama zaten 40 vekildik. Herkes başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, Iğdır'da taziye evimize geldi. Ahmet Davutoğlu aynı şekilde, o zaman başbakandı. Ama benim genel başkanım bir taziyede dahi bulunmadı. Sinan Ateş'te de aynı şekilde taziye mesajında bulunmadı. Canları sağ olsun konu o değil. Kılıçdaroğlu'nun nezaketi bu anlamda siyasetini yanlış bulsam da, hep takdir etmişimdir kibarlığını." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar