Bakırhan'dan Erdoğan'a yanıt: Siyasetteki tek fonksiyonu hakikati inkar etmek

Bakırhan'dan Erdoğan'a yanıt: Siyasetteki tek fonksiyonu hakikati inkar etmek
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ırkları ve inançlarından dolayı ötekileştirme döneminin geride kaldığını söyleyen Erdoğan'ı yalanladı. Bakırhan, Erdoğan'ın siyasetteki tek fonksiyonunun hakikati inkâr etmek olduğunu söyledi.

Artı Gerçek - Kabine toplantısı için geldiği Bitlis'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanımızın kökeninden inancından dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan yanıt geldi. Sadece son günlerdeki örnekleri hatırlatan Bakırhan, Erdoğan'ın siyasetteki tek fonksiyonunun hakikati inkâr etmek olduğunu vurguladı. Bakırhan'ın X hesabındaki açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis’te adeta BM İyi Niyet Temsilcisi gibi konuşmuş. 'İnsanımızın kökeninden, inancından, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır' demiş. Aman dikkat! Bu sözleri söyledikten sonra küçük ortağından bir subliminal mesaj daha gelebilir. Kendisine önerimiz var. Ülkeye bir ayna tutsun ve ülkedeki sokağın sesini dinlesin, ırkçı-ayrımcı siyaset sahiplerinden kendini kurtarsın!"

'SANIRSIN AKP-MHP İKTİDARI YOK'

Erdoğan'ın sözlerinin gerçeğin tam tersi olduğunu belirten Bakırhan "Öyle bir tablo çizmiş ki sanırsın, 2028 yılındayız. AKP-MHP iktidarı yok. Kürt meselesi demokratik temelde çözülmüş, Alevilerin eşit yurttaşlık talebi yerine getirilmiş ve ibadet sorunu çözülmüş, herkes anayasal olarak eşit yurttaş kabul edilmiş" diye konuştu.

'HEY MAŞALLAH'

Erdoğan ve ortağının siyasetteki tek fonksiyonunun 'hakikati inkâr etmek' olduğunu ifade eden Bakırhan, şöyle devam etti:

"Bu söyledikleri, gerçeklikten kopuş değil, bilinçli şekilde ülkeyi yoğun bakımda tutmaktır! Hey Maşallah! Sanırsın, her gün insanlar Kürtçe şarkı söylediği ve halay çektiği için tutuklanmıyor. Sanırsın bir takımın formasını giydiği için lince uğramıyor, tutuklanmıyor. Sanki, Siirt’te bir düğünde anneye ev hapsi, 3 kızına tutuklama kararı Kürtçe şarkı eşliğinde halay çektiği için değil, bir banka soygununda yakalandığı için verilmiş.

Ama Erdoğan merak etmesin. Bu söylediklerini hayata geçirecek tek parti DEM Parti’dir. Demokratik, eşit, özgür bir ülke için AKP-MHP iktidarını göndereceğiz. Birlikte yaşamı kuracağız."

ERDOĞAN NE DEDİ?

Bitlis'te konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Şunu bugün bir kez daha açık açık söylemek istiyorum. Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden, inancından, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların baskıların yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar