Son bir istişare daha yapılacak: Anket sonuçları gösterildi, Lütfü Savaş ikna olmadı

Son bir istişare daha yapılacak: Anket sonuçları gösterildi, Lütfü Savaş ikna olmadı
Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin tepkiler sürerken, CHP de formül arayışında. CHP'li bir MYK üyesi, Savaş’ın içinde olduğu bir çözüm yolu aradıklarını söyledi. Üye, bugün yapılan görüşmede Özel’in Savaş’ı ikna edilemediğini aktardı.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK - CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi, yeniden aday gösterilmesi hem Hataylılar tarafından tepkilere neden olan mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le olan görüşmesinde neler yaşandığını anlattı. Üye, Lütfü Savaş’ın içinde olduğu bir çözüm yolu arayışında olduklarını belirtti ve bugün yapılan görüşmede Özgür Özel’in Lütfü Savaş’ı ikna edemediğini söyledi.

31 Mart yerel seçimlerine 41 gün kala, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Hatay adayı belirsizliği de devam ediyor. Yeniden aday seçilmesiyle tartışmalara yol açan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılmadı.

Savaş, bugün sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne geldi. Özgür Özel ve Lütfü Savaş’ın yaklaşık bir saat süren görüşmesine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Grup Başkanvekili Gökhan Zeybek de katıldı.

LÜTFÜ SAVAŞ İKNA OLMADI

Edinilen bilgiye göre, yapılan görüşmede Özgür Özel, Lütfü Savaş’a son yapılan anketleri gösterdi. Anketlerde düşüş yaşandığı aktarılan Savaş’ın çekilmesi talep edildi. Bunun üzerine Savaş, görüşmenin ardından çekilme kararına ikna edilmedi.

‘LÜTFÜ SAVAŞ, VAROLUŞUNUN ALTINDA BİR DÜŞÜŞ GÖSTERDİ’

Görüşmeye ilişkin Artı Gerçek’e konuşan bir MYK üyesi, “Dün akşam MYK üyelerinin bir araya gelerek Hatay konusuna ilişkin bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda çıkan kararlar doğrultusunda bugün Lütfü Savaş’ı genel merkeze çağırıp burada bir görüşme gerçekleştirildi. Lütfü Savaş ilk anketlerde yüksek oy alıyordu ancak son yapılan anketlerde varoluşunun altında bir düşüş gösterdi” dedi.

HATAY İLÇE ÖRGÜTLERİ, SAVAŞ'I DESTEKLİYOR

Lütfü Savaş’a destek için CHP Genel Merkezi’ne gelen CHP Hatay ilçe örgütleri ise Savaş’ın kentte güçlü bir figür olduğunu belirterek “Savaş’ın adaylığı çekilirse Hatay kaybedilir” dedi.

Adaylığın çekilmesi halinde Hatay’ın 15 ilçesinde gösterilen belediye başkan adaylarından en az yedisinin istifa edileceği iddia edildi. Bu iddialara ilişkin konuşan partili, bu bilginin doğru olmadığını, şu ana kadar bir isitifanın yaşamadığını belirterek “İl başkanları eğer Lütfü Savaş çekilirse onun yerine gelecek adayı hep beraber belirlemek istiyorlar” açıklamasında bulundu.

‘SAVAŞ’IN İÇİNDE OLDUĞU BİR YOL ARANIYOR’

Savaş’ın yok sayılmadığı bir çözüm yolu arandığını belirten MYK üyesi, bugün akşam saatlerinde MYK üyelerinden oluşacak bir toplantının daha gerçekleşeceğini belirtti. Yapılan son istişarenin ardından verecekleri kararın açıklanacağını belirten partili, Hatay için bugün aday konusunun kesinleşmesini beklediklerini belirtti.

Öte yandan parti kulislerinde Lütfü Savaş’ın bir saat içinde bir açıklama yapabileceği konuşuluyor.

Öne Çıkanlar