Süleyman Soylu yine gazetecileri hedef aldı: 'Kamuoyu manipüle ediliyor' dedi, haberler tam aksini söyledi

Süleyman Soylu yine gazetecileri hedef aldı: 'Kamuoyu manipüle ediliyor' dedi, haberler tam aksini söyledi
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine yönelik bugün çıkan 4 haberin ekran görüntüsünü paylaşarak gazetecileri hedef aldı. Soylu bu haberlerle kamuoyunun manipüle edildiğini iddia etse de haberler tam aksini söylüyor...

Artı Gerçek - Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Mileltvekili Süleyman Soylu, hakkında çıkan haberlerle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak hem bir kez daha gazetecileri hedef aldı hem de İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u etiketledi. Soylu'nun, paylaşımını iki kere silip üçüncü kez paylaşması da dikkat çekti.

Geçen günlerde de gazetecileri hedef alan Soylu, Tolga Şardan, Timur Soykan, Orhan Uğuroğlu ve Orhan Bursalı'nın yazılarının ekran görüntülerini paylaşarak "Süleyman Soylu’yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar. Devletin yaptığı bütün mücadeleyi fitne ve iftira ile hedef alan anlayış hastalıklı ve sistematik olarak Türkiye’ye narko devlet iftirası atanların hezeyanıdır" ifadelerine yer verdi.

Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olduğu 7 yıl boyunca suç örgütü liderleri, üyeleri ve kara para aklayanlarla yakın ilişki içerisinde olduğu iddialarıyla eleştirilerin odağındaydı. Yine Soylu'nun bakan olduğu dönemde uluslararası suç örgütü liderlerinin Türkiye'ye gelmesi ve Türkiye içindeki suç örgütlerine 'dokunulmaması' çokça eleştiriliyordu.

GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERSE DE HABERLERİ YALANLAYAMADI

Soylu'nun ekran fotoğraflarıyla paylaştığı ilk görseldeki gazeteci Şardan'ın mevcut İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu uluslararası silahlı organize suç örgütü Comanchero'nun lideri Hakan Ayık'ın ve ekibinin İstanbul'da yakalanmasına vurgu yapılarak özellikle suç örgütlerine yönelik operasyonların Yerlikaya döneminde arttığı vurgulandı. Bu doğrultuda, Soylu'nun dediği gibi haber öğesinde bir 'manipülasyon' veya devlet kurumlarını 'gömme' yer almıyor.

Comanchero'ya yönelik operasyonu, Soylu'dan görevi alan Ali Yerlikaya duyurmuş, bu örgüte yönelik operasyonu Soylu'nun Yerlikaya'ya teslim ettiği İçişleri Bakanlığı'nın kolluk kuvvetleri yapmıştı.

HEDEF GÖSTERME YOK, SORU SORMAK VAR

Yine gazeteci Timur Soykan'ın yazısında da Türkiye vatandaşlığı alan uyuşturucu kartelini köşesine taşımış ve "Avrupa'nın en önemli uyuşturucu kaçakçılarından birine nasıl vatandaşlık verilir?" diye sormuştu. Bu durumda da yine, Yerlikaya yönetimindeki İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerinin düzenlediği operasyonla olmuştu.

Gazeteci Orhan Bursalı da Soylu ile Yerlikaya'yı kıyasladığı bir yazı kaleme alarak Emniyet birimleri içindeki Soylu tasfiyesini kaleme aldı. Ve, Yerlikaya'nın Saray'a rağmen bu operasyonlara ağırlık verdiğinin aksine Saray'ın onayı olmadan bu operasyonlara kalkışamayacağını yazdı.

Yine gazeteci Orhan Uğuroğlu da, gazeteciler Şardan ve Soykan gibi suç örgütlerinin Türkiye'de kolayca elini kolunu sallaması ve vatandaşlık alması üzerinden bir yazı kaleme aldı.

Soylu'nun 'bu haberlerin doğru bilgilerini herkesin öğrenme hakkı var' dediği haberler aslında Yerlikaya yönetimindeki İçişleri Bakanlığı'nın da onayladığı bilgiler.

'SOYLU’YU GÖMELİM DERKEN TÜM DEVLETİN BİRİMLERİNİ AYNI ZAMANDA GÖMÜYORLAR'

Soylu'nun paylaşımı şe şekilde:

"Organize haberler devam ediyor!!! Devletin tüm birimlerini Emniyet İstihbarattan MİT’e, İNTERPOLDEN Nüfus’a, Tapu’dan Valiliklere, Bakanlıklardan Cumhurbaşkanlığına kadar töhmet altında bırakan, gazetecilerin tüm detaylarını elde ettiği! kamuoyuna manipüle ederek servis ettiği bu haberlerin doğru bilgilerini herkesin öğrenme hakkı var. Kırmızı bültenle aranan birinin vatandaş olabilmesi hatta ikamet bile alabilmesi kanunen de fiilen de mümkün değildir.

İftiralar yalanlar yakıştırmalarla Süleyman Soylu’yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar. Devletin yaptığı bütün mücadeleyi fitne ve iftira ile hedef alan anlayış hastalıklı ve sistematik olarak Türkiye’ye narko devlet iftirası atanların hezeyanıdır."

Soylu'nun paylaşıp ardından sildiği ve yeniden paylaştığı gönderiler sırayla şu şekilde:

İKİ KERE SİLDİ, ÜÇ KERE PAYLAŞTI

Soylu, gazetecileri hedef alan paylaşımını iki kere silip üç kere yaptı. Soylu'nun son paylaşımında İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u etiketlediği görüldü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar