TBMM Genel Kurulu'nda kayyım tartışmaları: Bu demokrasi ne zaman Kürdün evine uğrayacak?

TBMM Genel Kurulu'nda kayyım tartışmaları: Bu demokrasi ne zaman Kürdün evine uğrayacak?
Bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nde siyasi partilerin gündemi kayyım uygulamaları. "En temel yurttaşlık haklarımızı kullanamıyoruz" diyen DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Bu demokrasi ne zaman Kürdün evine uğrayacak?" diye konuştu.

Artı Gerçek - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Kurulda konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Kayyım atamalarının hukuksuz olduğunu söyleyen Koçyiğit, "Hangi anayasa tabi Kürtler, bu anayasayı söyleyin biz de bilelim. Deyin ki seçme hakkınız yok, ama açık yürekli olun. Biz de onun gereğini yapalım. Bir taraftan YSK’ya onaylatacaksınız, uzaklaştırılsa bile Meclis seçer diyor ama siz mevzu Kürtler olunca kayyım atıyorsunuz" diye konuştu.

'EN TEMEL YURTTAŞLIK HAKLARIMIZI KULLANAMIYORUZ'

Koçyiğit'in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Allahtan korkun, hiç mi kuldan korkmuyorsunuz. Kuldan utanmıyorsunuz bari Allahtan korkun. Önce kayyım atıyorsunuz, bütün illerde etkinlik yasağı, eylem yaptırmıyorsunuz ama normalleşecekmiş bu ülkeye öyle mi? Bu demokrasi ne zaman Kürdün evine uğrayacak? Hilvan’da seçimi yenilettiniz on kat fark attık, ama bırakmadınız Kürt başarısından memnun olsun. Bütün bunların ortasında neyi konuşacağız sayın başkan. En temel yurttaşlık haklarımızı kullanamıyoruz bu ülkede.

'BU ZULÜMLE NASIL YOL ALACAKSINIZ?'

Kürt düşmanı bir ittifakla karşı karşıyayız. Kürdün her şeyine düşman bir iktidarla, akılla karşı karşıyayız. Kürt muhtar olamasın, belediye başkanı olmasın milletvekili olmasın diye kumpas üstüne kumpas kuran bir akılla karşı karşıyayız. Halkımızla birlikte direniyoruz geliyoruz bu sıralara birileri ısrarla bütün bu demokrasiden bizi tasfiye etmeye çalışıyorlar. Soruyorum AKP’ye bu zulümle nasıl yol alacaksınız, Kürdün sırtına vura vura ne yapmaya çalışıyorsunuz?

'DEYİN Kİ SEÇME HAKKINIZ YOK'

Halkımız Hakkari’de yürüyor, gaz sıkıyorsunuz, ne yapacaktı çiçeklerle mi karşılayacaktık? Gücünüzü, devleti bütün her şeyi kötüye kullanarak nasıl bir halkın üstüne boca edersiniz? Hukuk bunun neresinde, hangi anayasa tabi Kürtler, bu anayasayı söyleyin biz de bilelim.

Deyin ki seçme hakkınız yok, ama açık yürekli olun. Biz de onun gereğini yapalım. Bir taraftan YSK’ya onaylatacaksınız, uzaklaştırılsa bile Meclis seçer diyor ama siz mevzu Kürtler olunca kayyım atıyorsunuz. Çünkü orada rant var, çünkü orada kirli ilişkiler var, emniyetten içişlere bakanlığına uzanan kirli ilişkiler var.

'ZULMÜNÜZ ARTSIN, ZULMÜNÜZ ARTSIN Kİ TEZ ZEVAL BULASINIZ'

Açıkça söyleyin bütün Türkiye halkları bilsin. Nefretinizi, kininizi, hukuksuzluğunu bütün halklar bilsin, biz biliyoruz. Teslim olmayacağız, yenileceksiniz. Cezaevine koyduğunuz yoldaşlarımızın dik duruşuna, kadınları eşitlik mücadelesine, demokrasi isteyen herkesin mücadelesine yenileyeceksiniz. Zulmünüz artsın, zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız.”

'BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL, DARBE'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise Genel Kurul’da şöyle konuştu:

“Bu kadar muğlak bir durumda belediye meclisi de terör iddiası ile suçlu ilan ediyorsun. Oradan seçme şansı vermiyorsun. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu durum faşizmdir. Keyfi olarak 2 aydır seçilen belediye başkanlarına kayyım atayamazsınız. Biz hepimiz biliyoruz ki Ankara Belediyesi, İstanbul Belediyesi başkanları 15 Temmuz’da istifa ettirildi. Bir kez daha söylüyorum. O belediye bakanlarının neden istifa ettiği ortaya çıkmadı ama o belediye başkanlarının FETÖ ile ilişkileri vardı, istifa ettirdiler. Sana böyle bir demokrasi başka bir parti olunca böyle bir demokrasi. Niye onlara kayyım atamadınız, Melih Gökçek’in yerine niye kayyım atamadınız. Bu olmuyor bunun adı demokrasi değil bunun adı darbe” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar