TİP'in Hatay'dan Ankara'ya 'Can Atalay' yürüyüşünün yol haritası belli oldu

TİP'in Hatay'dan Ankara'ya 'Can Atalay' yürüyüşünün yol haritası belli oldu
Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararın onanması sonrası TİP'in Hatay'dan Ankara'ya yürüyeceği program belli oldu. Yürüyüşte her gün ay bir tema ele alınacak ve o mücadelenin temsilcileri yürüyüşe katılacak.

Artı Gerçek - Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ile Can Atalay'ın da arasında olduğu 5 sanığın mahkumiyetlerini onadı. 3 sanık hakkındaki hükümler bozuldu. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklardan Ayşe Mücella Yapıcı ile Ali Hakan Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay milletvekili Can Atalay için 1 Ekim'de Hatay'dan Ankara'ya yürüyeceklerini açıkladı.

Baş, açıklamasında şu sözleri kullandı:

"Başta Hatay milletvekilimiz Can Atalay olmak üzere, hapis cezaları onanan tüm Gezi tutsakları nezdinde emekçi halkımızın özgürlüğüne dönük yargı darbesini kabul etmiyorum. Özgürlük için, 1 Ekim günü Hatay'dan Ankara'ya doğru ilk adımımı atacağım. Yalnız olmadığımı, olmadığımızı biliyorum. Saray da öğrenecek!"

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI BELLİ OLDU

Günde ortalama 30 kilometre yol kat edilmesi planlanan yürüyüşün her gününde ayrı bir tema ele alınacak ve o günün temasına dair mücadele eden kişiler de yürüyüşe katılacak.

Yürüyüşün ilk gününde Erkan Baş’a TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Can Atalay’ın ailesi, arkadaşları ve Hataylılar eşlik edecek.

BİRİNCİ GÜN

1 Ekim günü Defne’deki Asi Yaşam Merkezi Sosyal Alanı’nda saat 09.00’da düzenlenecek olan basın toplantısının ardından saat 10.00’da Hatay Meclis Binası önünden başlayacak yürüyüşün ilk günü Samandağ’da sonlanacak.

İKİNCİ GÜN

İkinci gün 09.00’da Samandağ’dan başlayacak olan yürüyüş, Arsuz Kale Köyü’nde sona erecek ve üçüncü gün ise Arsuz Gökmeydan’da son bulacak. 4. gün itibarıyla TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın da katılacağı yürüyüş, Gökmeydan’dan İskenderun’a doğru devam edecek.

Yürüyüşün Hatay sonrasındaki güzergahı ise şu şekilde: Osmaniye, Adana, Konya ve Ankara

YÜRÜYÜŞÜN HATAY PROGRAMI

1 Ekim: Can Atalay’a özgürlük için yürüyoruz
Konuklar: Can Atalay’ın ailesi, arkadaşları ve Hataylı seçmenler

2 Ekim: Hatay’ın barınma sorununa karşı yürüyoruz
Konuklar: Hatay halkı

3 Ekim: Deprem suçları
Konuklar: Mimar-mühendisler, hukukçular

4 Ekim: Hatay’ın su sorununa karşı yürüyoruz
Konuklar: Hatay halkı (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar