TİP'in 'Özgürlük Yürüyüşü' 8'inci gününde: 'İktidara teslim olmayan herkesi özgürlüğüne kavuşturacağız'

TİP'in 'Özgürlük Yürüyüşü' 8'inci gününde: 'İktidara teslim olmayan herkesi özgürlüğüne kavuşturacağız'
TİP'in 'Özgürlük Yürüyüşü' sekizinci gününde... TİP Genel Başkanı Genel Başkanı Erkan Baş, "Can'ı, gezi tutuklularının, bu iktidara teslim olmayan herkesi özgürlüğüne kavuşturacağız" dedi.

ADANA - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutuklularının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" sekizinci günününde devam ediyor.

Adana'da "bağımsızlık" temasıyla Ceyhan'dan İncirlik'e doğru yürüyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş Artı Gerçek 'e açıklamalarda bulundu. Yürüyüşün 8. Gününde umutlarının, heyecanlarının dahada arttığını belirterek, şunları söyledi:

"Yürüyüşümüzün sekizinci günündeyiz. Açıkçası ilk başladığımız günden sekiz gün sonra geriye dönüp baktığımızda umudumuzun da, heyecanımızın da, kararlılığımızın da arttığını söyleyebilirim. Yani yol boyunca çok sayıda ilçeye uğradık. Yurttaşlarla, belki binlerce yurttaşla sohbet ettik. Arada dostlarımız yürüyüşümüze katılıp destek verdiler. Yurttaşlar araçlarıyla geçerken, sosyal medya üzerinden, parti binalarına uğrayarak mandalinasını, tatlısını göndererek, çayını göndererek destek verdi. Dolayısıyla umudumuz arttıran bir yürüyüş kararlılıkla devam ediyoruz."

'İKTİDARA TESLİM OLMAYAN HERKESİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAĞIZ'

Can Atalay ve gezi tutuklularını, bu iktidara teslim olmayan herkesi özgürlüğüne kavuşturacaklarını söyleyen Baş, "Can'ı, Gezi tutuklularını, bu iktidara teslim olmayan herkesi özgürlüğüne kavuşturacağız. Ve nihayet de ülkemiz, hatta bölgemiz, dünya özgürlüğüne kavuşacak. Baktığımızda zaten Can Atalay'ın çoktan tahliye edilmesi gerektiğini defalarca söyledik. Dolayısıyla biz Anayasa Mahkemesi'den genel kurula aykırı bir karar beklemiyoruz. Kesin tahliye edilmesi gerekiyor. Umuyorum en kısa sürede Can'la buluşacağız. Bu özgürlük yürüyüşünün bir etabına Can da katılacak.
Sonra hep beraber Hatay'a gideceğiz ve görevimizi bir de bize yaptırılmayanların telafisini yaparak, daha yoğun bir şekilde hayata geçirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Baş, "Sağ olsun hekim arkadaşlar, bütün arkadaşlar yol boyu gelip kontrol ediyorlar. Onlara da sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum"ifadelerini kullandı.

Baş'a yürüyüşte, partililer, STK üyeleri ve vatandaşlar eşlik ediyor. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar