Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu'yla bu akşam bir toplantı daha yapacağız

Ümit Özdağ, 28 Mayıs Seçimi için kararlarının henüz kesinleşmediğini bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı. Özdağ, "Eğer uzlaşı sağlarsak yarın saat 11'de burada Sayın Kılıçdaroğlu'yla burada bir açıklama yapacağız" dedi.

Artı Gerçek - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs tarihinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin karar açıklamasını ertelediğini duyurdu.

Özdağ, 28 Mayıs Seçimi için kararlarının henüz kesinleşmediğini bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı.

Özdağ, muhalefet ederken sık sık iktidara birçok alanda eleştiriler yönelten ve “Cehennemin kapılarını kapatacağız” sözünü tekrarlayan Sinan Oğan'a ilişkin, "Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz" dedi.

Açıklamayı 13'de yapacağını söyleyen ve 15 dakika erken kameraların karşısında geçen Özdağ, görüşmelerin olumlu devam ettiğini aktararak kararlarının nihai sonuca ulaşması durumunda yarın saat 11.00'de Kılıçdaroğlu ile birlikte bir açıklama yapmayı planladıklarını bildirdi.

Özdağ, "Nihayetlenmedi. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz" dedi.

'SİNAN BEY'İN KENDİ TAKDİRİ'

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Erdoğan'ı destekleme kararını değerlendiren Özdağ, "Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BAŞARABİLİRSEK YARIN SAYIN KILIÇDAROĞLU İLE AÇIKLAMA YAPMAYI PLANLIYORUZ'

Özdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Bu toplantıda 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, 11 milyar dolara ulaşan ekonomik maliyetinin Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ve Anayasa'nın 4 maddesini güvence altına alacak, PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini ilerletmiş bulunuyoruz. Nihayetlenmedi.

Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz.

'KAYYUM İMKANININ HER ZAMAN OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Gönüllü değil gerekirse zorla bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olaraki keza Türkiye'nin güvenliği açısından, terörle mücadelede türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet yöneticilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz.

Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yağılanmanın teröre 'terör' diyemeyen hiçbir siyasi yapılanmanın Zafer Partisi olarak hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam edilmesi bizim vazgeçilmezimiz."

'SİNAN BEY İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ'

Konuşmasının ardından Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz."

NE OLMUŞTU?

Seçiminin ilk turunda Sinan Oğan’ı destekleyen Ata İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi, ittifakın dağıldığını belirterek Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklamıştı.

Yine Oğan da, dün Erdoğan’ı destekleyeceğini duyurmuştu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bu açıklamanın partisini bağlamadığını belirtmişti.

Oğan’ın açıklamasından sonra Özdağ, Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Özdağ, Kılıçdaroğlu’na bir mutabakat metni sunduğunu ve Kılıçdaroğlu’nun ‘millet ittifakının onayını alması gerektiğini’ söylediğini dile getirdi.

Özdağ aynı açıklamasında, bugün saat 11:00’de partisinin ikinci tura ilişkin tutumunu açıklayacağını duyurmuştu. Açıklamanın saati bugün erken saatlerde 13:00’e ertelenmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar