Siyasilerden Bahçeli'nin Öcalan çağrısına tepki

Siyasilerden Bahçeli'nin Öcalan çağrısına tepki
Bahçeli'nin "Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun" açıklamasına siyasetçilerden tepki geldi. Özdağ: Allah böyle siyaseti kahretsin. Dervişoğlu: Gün; Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruma günüdür. Mansur Yavaş: Millet de tarih de bunu affetmez.

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında sarf ettiği "Öcalan gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkı için başvurusunu yapsın" ifadesine çok sayıda tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu sosyal medyadan dile getirdiği tepkisinde şunları kaydetti:

Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!..

MANSUR YAVAŞ: MİLLET DE TARİH DE BUNU AFFETMEZ

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabı üzerinde Bahçeli'ye tepki gösterdi. Yavaş, paylaşımında, "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez." dedi.

'ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Allah böyle siyaseti kahretsin" dedi.

Özdağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi.
Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil."

PERİNÇEK: PERVASIZLIK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Bahçeli'nin açıklamasını 'pervasızlık' olarak nitelendirdi. Perinçek, "Bahçeli'nin konuşması hakkında ancak pervasızlık saptaması yapabiliyoruz. Bu hangi kanun, hangi devlet? Ancak ABD ve İsrail kanunları olabilir. Bu önerilere ne Cumhurbaşkanı, ne AK Parti, ne de herhangi bir milliyetçi ortak olur" ifadelerini kullandı.

'HERKES OTURDUĞU KOLTUĞUN SORUMLULUĞUNU TAŞIMAKLA MÜKELLEFTİR'

Alparslan Türkeş'in kızı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş da tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi. Taş şunları kaydetti:

Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA. (Haber Merkezi)

Öne Çıkanlar