Yeşil Sol Parti, baskın yapılan Zorava'yı ziyaret etti: 'Sindirme politikaları bizi yıldırmayacak'

Yeşil Sol Parti, baskın yapılan Zorava'yı ziyaret etti:  'Sindirme politikaları bizi yıldırmayacak'
Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekilleri ve il örgütü, geçtiğimiz hafta yapılan baskınla dört kişinin gözaltına alındığı Zorava Mahallesini ziyaret etti. Vekiller, baskılara ve hukuk dışı uygulamalara son verilmesini istedi.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesinin Zorava Mahallesine 21 Eylül'de düzenlenen baskında Tacettin Kardaş, Cahit Eren, Mürsel Bahtiyar, Mehmet Bahtiyar ve Hayrettin Kardaş gözaltına alındı. Sur İlçe Jandarma Komutanlığı’nda dört gün gözaltında tutulan ve isimsiz ihbar nedeniyle 'örgüt üyeliği' ile suçlanan dört kişi 25 Eylül'de serbest bırakıldı.

YEŞİL SOL PARTİ'DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekilleri Serhat Eren ve Adalet Kaya, il örgütü ile birlikte bugün Zorava Mahallesini ziyaret etti. 4 gün gözaltında tutulan dört kişi ve köylülerle görüşen Yeşil Sol Parti heyeti burada açıklama yaptı.

'KÖYLERİMİZİ BASANLAR CEZALANDIRILMIYOR'

Yeşil Sol Parti Milletvekili Serhat Eren, şöyle konuştu:

"AKP-MHP iktidarı partimize yönelik siyasi soykırım saldırıları gerçekleştiriyor. Yüz yıldır biz saldırılar karşısında boyun eğmedik, halkımız diz çökmedi. Bu saatten sonra da saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğiz. Köylerimizi basanlar ve arkadaşlarımızı darp edenler cezalandırılmıyor. Bu ahlak dışı saldırıların arkasında bu cezasızlıktan emin olma duygusu var. Bu saldırıları durdurun, yasayı uygulayın. Uluslararası hukuka göre bu saldırılar insanlık dışı uygulamalardır. Bu saldırılarla bir sonuç alamazsınız. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Mücadelemiz devam edecektir. Hem Meclis'te hem sokaklarda olacağız.”

'HALKIMIZIN YANINDAYIZ,MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adalet Kaya da şu ifadeleri kullandı:

"Hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Yıldırma politikalarının devamı olan bu saldırılara karşı sokaklarda, Meclis'te ve adliyelerde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede hukuk olmak zorunda. Bu saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz. Halkımızın yanındayız. Bu sindirme politikaları bizi yıldırmayacak.” (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar