YRP'den istifa eden Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'dan AKP'ye övgü

YRP'den istifa eden Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'dan AKP'ye övgü
YRP'den istifa eden Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, AKP'yi övdü. AKP'nin particilik ve siyaset anlamında Türkiye'nin en kurumsal yapılarından biri olduğunu söyleyen Gülpınar'ın yakında AKP'ye katılması bekleniyor.

Urfa - Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın YRP'den istifası gündemden düşmüyor. Gülpınar, kentte yayın yapan yerel bir televizyonun canlı yayınına katıldı. Gülpınar, YRP'den neden istifa ettiğine dair soruya, "Bence artık çok uzatmamak lazım ama bir türlü bazı şeyleri anlatamadık herhalde. Temel sorunun kurumsallaşma yönünde olduğunu, istişare eksikliği olduğunu ve geleceğe dair bir ümit ışığı yakacak herhangi bir siyaset anlayışının olmadığını gördüğümden dolayı böyle bir karar aldığımı defalarca vurguladım" yanıtını verdi.

YÜZDE 73 'AKP'YE GEÇMESİN' DEDİ

YRP'den istifa etmeden önce bir anket yaptırdığını söyleyen Gülpınar, şöyle konuştu:

"Ben bir anket yaptırdım evet, doğrudur. Ankete gerek yoktu aslında, her şey çok açık ve netti. Fakat bilimsel bir kimlik kazandırmak için teyit edebilmek amacıyla bir anket yaptırdım. Tek soru sordum, soru çok basit. 'Kasım Gülpınar AK Parti'ye geçsin mi, geçmesin mi?', bitti. Ortada Refah Partisi yok, neden hâlâ anlamamakta ısrar ediyorlar. Bu neden anlaşılmıyor, çok mu zor? Bize gelen verilerde yüzde 73 'AK Parti'ye geçmesin' dedi. Herkesin önemsediği tek şey var, 'AK Parti'ye geçecek mi, geçmeyecek mi?' Tek soruluk bir anket, bu kadar açık."

'AK PARTİ TÜRKİYE'NİN EN KURUMSAL YAPILARINDAN BİRİ'

Konuşmasının devamında AKP'yi öven Gülpınar, şunları söyledi:

"Biz hiçbir partinin kurumsal yapısını içine girmedikten sonra bilemeyiz. Evet, AK Parti'yi ben de eleştiririm, halen bazı konularda eleştirmeye de devam ediyorum. Fakat şunu ben net iddia ediyorum; Bence AK Parti aslında Türkiye'nin en kurumsal yapılarından biri, particilik ve siyaset anlamında. Bu kurumsal yapıyı kötü ya da farklı bir niyetle kullanırsınız o ayrı konu ama kurumsal açıdan şu anda AK Parti bana göre Türkiye'nin en kurumsal yapısına sahip bir siyasi parti. 22 senedir iktidardan olan bir partiden bahsediyoruz, bundan doğal bir şey olamaz. Herhangi bir övgü falan o açıdan değil, öyle yorumlanmasın. 22 yıldır iktidarda olan bir parti tabii ki yeni kurulmuş bir parti ile kurumsal anlamda eşdeğer olmayacak. O kurumsal yapıyı birileri kendi menfaati doğrultusunda kullanmaya kalktı. Kurumsal yapılar da yozlaştırılabilir, erozyona uğrayabilir. Siz yanlış yaptıkça o yapı erozyona uğrar. Kaldı ki, biz bunu yaşadık zaten o süreçte. AK Parti'den sonra gideceğiniz partinin onun kadar kurumsal olamayacağını bilerek gidiyorsunuz."

AKP'YE KATILIP TARIM BAKANI OLACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Ocak ayında AKP'den istifa eden Gülpınar, 31 Mart yerel seçimlerinde YRP'nin adayı olarak Urfa Büyükşehir Belediye başkanı seçilmişti. Temmuz ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Urfa'da, ağustos ayında Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşen Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, 2 Eylül'de ise YRP'den istifa etmişti.

Artı Gerçek'in ulaştığı AKP kaynakları Gülpınar'ın AKP'ye katılacağını ve kabinede yapılacak değişiklikle Tarım ve Orman Bakanı olacağını söylemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar