Yumruklu saldırı için 'Ecdat geleneğidir' diyen Sofuoğlu'na tepki yağıyor

Yumruklu saldırı için 'Ecdat geleneğidir' diyen Sofuoğlu'na tepki yağıyor
Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Partili Örs'e yumrukla saldırarak hastaneye kaldırılmasına yol açan AKP'li Işık'a "Ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin" diye destek verdi. Sofuoğlu'na tepki yağıyor.

Artı Gerçek - Üniversiteler için 'fuhuş evleri' benzetmesi yapmasıyla tepki çeken Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, dün Meclis'te yaşanan kavgada İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumrukla saldırarak yoğun bakıma kaldırılmasına yol açan AKP'li Zafer Işık için "Elleri dert görmesin" dedi. Sofuoğlu, Işık'ın saldırısının "ecdat geleneği" olduğunu savundu. Sofuoğlu'na Twitter'dan tepki yağıyor.

Saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yalan Sofuoğlu, "Adamın dibiymiş" dediği Zafer Işık hakkında şu yorumu yaptı: "Anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin. Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir. Pısırıklar, Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın İnşaAllah..."

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde çıkan sözlü tartışma nedeniyle oturuma ara verilmiş, tartışma fiziki kavgaya dönüşürken AKP Bursa milletvekili Işık, İYİ Parti Trabzon vekili Örs'e yumruk atmıştı. Kalp pili olan Örs spazm geçirmiş ve elektroşokla hayata döndürüldüğü açıklanmıştı.

'ÖĞRENCİLERİNİZE ÜZÜLDÜM'

Sofuoğlu'nun bir öğretim üyesi olarak bu saldırıya verdiği desteğin ardından tepki yağıyor. Twitter'da birçok kullanıcı, profesör unvanı taşıyan bir kişinin bu ifadeleri kullanması karşısında şaşkınlığını beyan ederken, "Bir öğrencinizle tartışsanız ve size fiziki olarak saldırsa sizin anladığınız dil dayak mı olacak?", "Güzel ülkemin "profesörü", yazıklar olsun size. Öğrencilerinize üzüldüm", "Gerçek Tıp Fakültesinden eğitimli bir doktora mı danışsanız, kendinize veya öğrencilerinize zarar verme ihtimaliniz olabilir" gibi tepkiler geldi.

Sofuoğlu'nu, TCK'nin "İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kişilerin iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını" öngören 215'inci maddesi uyarınca Twitter'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikâyet edenler de oldu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar