Zorlu'nun kapadığı kapıyı Akşener aralamıştı: İYİ Partili Özlale'den de büyükşehirlerde işbirliğine yeşil ışık

Zorlu'nun kapadığı kapıyı Akşener aralamıştı: İYİ Partili Özlale'den de büyükşehirlerde  işbirliğine yeşil ışık
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'nun İstanbul ve Ankara’da aday çıkaracaklarını söylemesi ve Akşener'in ortak adaya kapı aralaması sonrası Ümit Özlale de büyükşehirlerde işbirliğine yeşil ışık yaktı: İşbirliği zemini oluşursa biz işbirliğine kapıyı kapatmadık.

Artı Gerçek - Yerel seçim yaklaşırken belediye başkan adaylıklarına ilişkin İYİ Parti cephesinden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun İstanbul ve Ankara’da aday çıkaracaklarını açıklaması sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zorlu'nun sözlerini 'yumuşattı' ve "Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez" diyerek CHP ile ittifaka açık kapı bıraktı.

Bunun üzerine bir açıklama da İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale'den geldi. Akşener'i 'açık kapı' açıklamalarına benzer cümleler kuran Özlale, "Eğer işbirliği zemini oluşursa biz işbirliğine kapıyı kapatmadık" dedi.

Cumhuriyet'e konuşan Özlale, şunları söyledi:

“Eğer işbirliği zemini oluşursa biz işbirliğine kapıyı kapatmadık. İYİ Parti’nin kurucu değerleri ve kurucu ilkeleriyle çelişmediği sürece biz işbirliğine kapıyı kapatmıyoruz. Bu hem büyükşehirler için hem de diğer şehirler için geçerli. Dolayısıyla bizler İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer büyükşehirlerde adaylarımızı belirleriz, sonra da bir seçim kampanyası yürütürüz. O zaman işbirliği için bir zemin oluşursa, o zaman da İYİ Parti’nin kurucu ilkeleri ve milletimizin menaati ile örtüşen bir işbirliğine gitmekten çekinmeyiz.”

İstanbul ve Ankara için duyurulan kararın nedenini açıklayan Özlale, “Biz bir iddia ortaya koymak istiyoruz. İYİ Parti bana göre bütün şehirlerde potansiyeli en yüksek olan partidir. Türkiye’nin sorunlarını çözebileceğimizi insanlara kanıtlamak için önümüzde harika bir fırsat var” ifadelerini kullandı.

'İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTEYENLER KAPIMIZI ÇALARLAR'

İşbirliğinin gerçekleşme koşullarının altını çizen Özlale, “İttifaklara kapıyı kapatmak demek işbirliğine kapıyı kapatmak anlamına gelmiyor. Bizler artık kimsenin kapısını çalmayız. Bizle işbirliği yapmak isteyen partiler bizim kapımızı çalarlar” açıklamasında bulundu.

Özlale, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘birlik’ mesajına ilişkin, “Şu anda siyasetin bir açmazda olduğunu, şu anda ittifakların Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmekten uzak olduğunu görüyorum. Buna icabet edip etmemek her partinin kendi uhdesindedir” dedi.

'BİR SİYASİ PARTİ BİZE KATILMAK İSTERSE KAPIMIZ AÇIKTIR'

MHP lideri Bahçeli’nin ‘yerel iktidarda komşu olalım’ çağrısına dair konuşan Özlale, “Bizler yolumuzda mutlu olduğumuzu ve 6 yılımızı devirdiğimizi söylemiştik. Eğer milliyetçi, demokrat, kalkınmacı ilkelerle bağdaşan bir siyaset oluşursa İYİ Parti çatısı altında bunu her zaman gerçekleştirebileceğimizi söylemiştik. Biz hiçkimseye bir olumsuz cevap vermedik. Biz yolumuza İYİ Parti olarak devam ederken bizim ilerici, demokrat, kalkınmacı çizgimizle, milletin menfaatiyle örtüşen bir siyasi parti bize katılmak isterse de kapımız açıktır” diyerek sözlerini noktaladı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul için aday gösterip göstermeme konusunda, “Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz. Bu sürecin planlaması ve uygulaması üzerinde çalışıyoruz” demişti.

Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Cumhur ittifakının paydaşlarının ortaya koyduğu anlayış; ‘Merkezde biz, yerelde biz, her yerde biz. O zaman hepimiz Türkiye’yiz’ Böyle bir anlayış yok. Türkiye bu anlayış ile idare edilemez. Biz 85 milyon insanımızın çoğulculuğu, zenginliğini ortaya koyacak bir seçim atmosferi istiyoruz. Bu anlamda da kendi adaylarımızı çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Çalışmalarımızı başlattık" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Zorlu'nun sözlerini 'yumuşatarak' "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür" derken, CHP ile ittifaka açık kapı bırakmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Akşener, "Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar