Acı sınırını zorlayan vahşi dövme modası
ARTI GERÇEK - Tahiti dilindeki tautau kelimesinden gelen tattoo, antik Mısır'dan Amerika yerlilerine kadar birçok eski medeniyetlerde farklı amaçlarla yapılmış.
Duyguları, yurtseverliği veya dindarlığı belirtmek amacıyla yaygın olarak kullanıldı. Anı kalıcılaştırma veya nişane gibi sembolik değerlerde içerir. Dövme artık toplumda yadsınmayan ve günlük hayatın içinde sık rastlanan bir vücut süsü. Kökeni çok eskilere dayanan ve kültürlere göre değişkenlik gösteren bu gelenek değişen dünyaya ayak uydurmayı başarmış, yaratıcı motif seçenekleri ve tekniğin gelişimiyle zamanının en parlak dönemini yaşıyor.
MERHAMET YOK, VİCDAN AZABI YOK, EMPATİ YOK
Valerio Cancellier (Italya), Cammy Stewart (İskoçya) und Phillip „3Kreuze" (Almanya) tarafından kurulan Brutal Black Project'e göre artık tribal motiflerin, ejderhaların veya süslü püslü dövmelerin dönemi kapanmış. Brutal Black Project, bu klasikleşen yaygın estetik anlayışı ve trendleri tamamen red ediyor. Vücudun büyük bir alanına sadece siyah lekeler halinde yoğun bir şekilde dövme yapılıyor. Amaç güzel bir dövme sahibi olmak değil, daha çok acının sınırlarını zorlamak. Daha çok bir dayanıklılık sınavı gibi. İşkence tezgahında saatler süren bir acı sınavı gibi, ta ki müşteri artık dayanamayana kadar.
'Dövmenin gözümdeki yeri yapmacık ve ruhsuz. Moda, medya ve pop kültürü tarafından yumuşatılmış' diyen Cammy Stewart tüm bunlara "Fuck You" diyor VICE Dergisine verdiği röportajda. Tamamen siyah, vahşi ve aykırı. Günümüz dövme dünyası birçok sanat unsurunun birleşimi ama popülerliği nedeniyle de ritüel yönünü kaybetmeye başlamış. Brutal Black protesto ediyor, ödün vermek istemiyor ve ritüelin deneyimini temel unsur olarak alıyor. Vahşi siyah, sizi modernitenin berbat ettiği dövmelerden kurtulmaya, ilkel acıya ve ritüele geri dönmeye çağırıyor.