Ebola'ya çare bulundu
Afrika’da binlerce can alan Ebola hastalığının tedavisinde yeni gelişme yaşandı. İki ilacın denemesini gerçekleştiren bilim insanları, Ebola’nın yakında "önlenebilir ve tedavi edilebilir" olabileceğini öne sürdü.
ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin (NIH) yaptığı açıklamayla ilacın ebola hastalığı taşıyan hastalarda olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. NIH’nin Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Anthony Fauci, REGN-EB3 ve mAb114 adlı iki ilaçla ilgili "Bilimsel olarak sağlam bir çalışmada Ebola virüsü hastalığı olan insanlar için ölüm oranlarında belirgin bir azalma olduğunu açıkça gösteren ilk ilaçlardır" dedi.
EBOLA HAKKINDA...
Ebola yüksek ateşe yol açan, iç ve dış kanamalarla seyreden ve hayatı tehdit eden bir viral enfeksiyon. 1970'lerin ortalarında Orta Afrika'da ortaya çıkan salgınlarla tanınan hastalığın önemli olmasının nedeni tedavisi için etkili bir ilaç veya aşısının olmayışı ve birçok vakanın ölümle sonuçlanmasıdır.
Virüs insanlara, vahşi hayvanlardan geçer ve insandan insana bulaşır. Virüsün bulaşması ile belirtilerin ortaya çıkmasına kadar geçen süre 2 ile 21 gün arasında değişiklik gösterir. Görülebilen önemli belirtilerden bazıları baş ağrısı, vücutta yaygın ağrılar, yüksek ateş, gözlerde konjunktivit, kanamalar, bulantı ve cilt döküntüleridir.