Hüseyin Avni Dede'yi çınarından ayırdılar
Adı, İstanbul Beyazıt’taki Sahaflar Çarşısı'nın simgesi yaşlı çınarla birlikte anılan İstanbul'un canlı anıtlarından biri Hüseyin Avni dede, 55 yıldır pullar, fotoğraflar, eski para, kaset ve şiir kitaplarını sattığı o çınarın altından sürgün edildi.
Fatih Belediyesi tarafından 2013 yılından beri tarihi Çınaraltı'ndan defalarca sürgün edilmeye çalışılan ancak gelen tepkiler üzerine her defasında geri dönen şair Hüseyin Avni Dede, 25 Haziran 2018 tarihinde beri zabıtalar tarafından çınar ağacının altına yaklaştırılmıyor.
İSTANBUL'UN SİMGELERİNDEN BİRİ ZABITALARA DERT ANLATMAYA ÇALIŞIYOR
Sanki yaşı gölgesinde durduğu çınarla yaşıtmış gibi duran Hüseyin Avni Dede, bir kaç satıcının zabıtalarla yaşadığı sorunlardan kendisinin de etkilendiğini söylüyor.
Artık tezgah açamadığı için satış da yapamayan Hüseyin Avni Dede, zabıtaya dert anlatmaya çalışıyor:
"Bir gün bir tanesine dedim ki ‘Senin maaşın var, benim hiçbir şeyim yok. Sen görevini yapıyorsun maaşını alıyorsun ben 5 kuruş almadan amme hizmeti veriyorum... Birini koysan buraya o kadar zaman, 2 saat ayakta dursa 6 saat oturmaya bakar. Ben bir görev gibi duruyorum burada’ dedim. Öyle deyince artık sesini çıkarmadı tabii ama o gidiyor başkası geliyor, herkese dert anlatamıyorsun."
Hüseyin Avni Dede’nin en büyük korkusu, İstanbullular tarafından artık evi olarak kabul edilen Çınaraltı’na bir daha geri dönemeyecek olmak.
Ancak sosyal medyada başlatılan kampanyalar ve onu unutmayan eski İstanbullular yeniden çınarının altına dönmesi için mücadele ediyor. (HABER MERKEZİ)