Zeytinyağındaki korkutan tehlike.. Bir damlası bile etki ediyor.. Dikkatli almalısınız

Zeytinyağındaki korkutan tehlike.. Bir damlası bile etki ediyor.. Dikkatli almalısınız
Zeytinyağı satın alırken hileli olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor. Zeytinyağı hileliyse bir damlası bile zararlı olabiliyor. Peki hile nasıl anlaşılır?

Uzmanlar mutlaka yemeklerde ve salatalarda zeytinyağı tüketmeyi öneriyor. Hatta zeytinyağının anne sütü olduğunu söyleyenler bile var. Doğanın mucizesi zeytinyağı karaciğeri temizler, sindirimi kolaylaştırır, metabolizmayı da hızlandırır. Aynı zamanda da cildi güzelleştirir, saç bakımına da olumlu etkileriyle bilinir, diyabete de iyi gelir, kan basıncını düzenler ve stresi azaltması gibi bir çok konuda tam koruma sağlar.

zeytin-yagi-infografik-grafik.jpgzeytin-yagi-infografik-grafik.jpg

Birden çok faydası bulunan zeytinyağı çoğu zamanda faydasız ve zararlı olabiliyor.

Zeytinyağının faydalarından yararlanabilmek için gerçek zeytinyağı tüketmek gerekiyor.

Peki hileli zeytinyağı nasıl anlaşılır?

NTV'de yer alan haberde; Zeytinyağının organik olup olmadığını anlamanın yolları paylaşıldı.

Hileli ürünü anlamanın farklı yöntemleri var. Öncelikle dondurulan zeytinyağının dolaptan çıkarıldığında hızlıca erimesi sahte, blok şekilde erimesi ise hakiki olduğunu gösteriyor.

Bunun dışında en kolay yöntem bardağa konulacak zeytinyağına tuz ruhu katılmasıdır. Eğer tuz ruhu katıldıktan sonra zeytinyağı rengini koruyorsa bu hakiki zeytinyağıdır. Eğer rengi pembeleşiyorsa sahtedir"

0a61cc5d3dd34f867893a84beca91319.jpg

**Kanola yağının yapısı zeytinyağı ile aynıdır. Fakat kanola yağının kokusu ve rengi yoktur. Bu sebeple zeytin ağacının yaprakları ile aroma elde edilip kanola yağının içine karıştırılmakta ve böylece zeytinyağından ayırt edilmesi imkansız hale gelmektedir.


**Asidik derecesi 8 olan yağlar ısıtılıp yüksek derecede asit oranı 1’e kadar indirilmekte ve sızma şeklinde piyasaya sürülmektedir. Bu oldukça tehlikelidir ve uzun vadeli tüketimde kansere dahi sebep olabilmektedir.


**Zeytinyağının maliyetinin yüksek olması sebebiyle içerisine pamuk yağı, ayçiçeği yağı ya da fındık yağı gibi daha ucuz yağlar karıştırılmaktadır. Böylece miktar arttırılıp, maliyet azaltılmış olmaktadır.

DERLEME: ARTI GERÇEK

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar