Alphabet'in piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı

Alphabet'in piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı
Google'ın çatı kuruluşu olan Alphabet, Apple, Amazon ve Microsoft'un ardından 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan dördüncü şirket oldu.

ABD’li teknoloji şirketi Google’ın da sahibi olan Alphabet, perşembe günü tarihinde ilk kez 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. Böylece Alphabet, ABD’de 1 trilyon dolar piyasa değerini gören dördüncü şirket olurken, Apple 2018’de 1 trilyon doları görerek bunu yapan ilk ABD şirketi olmuş ve Apple’ı Amazon ve Microsoft izlemişti.

Söz konusu gelişmenin ardından Alphabet hisseleri perşembe gününü yüzde 0.76 artışla 1,450.16 dolara yükseldi ve kapanıştan dakikalar önce de, 1,450.70 dolarla tarihinin en yüksek düzeyini gördü. 

ABD'nin en değerli şirketi 1,4 trilyonluk piyasa değeriyle Apple. Apple'ı, piyasa değeri 1,3 trilyon dolara yaklaşan Microsoft izliyor.

İlk kez aynı anda üç Amerikan şirketi birden Wall Street'in "trilyonerler kulübü" üyesi oldu.

Dünyanın en değerli şirketi ise Suudi petrol devi Aramco. Geçen ay halka arzı sonrasında piyasa değeri 2 trilyon doları aşan şirketin bugünkü değeri 1,8 trilyon dolar civarında.

Eylül 2018'de Apple'ın ardından bir trilyon sınırına ulaşan ikinci şirket olan Amazon'un bugünkü piyasa değer ise yaklaşık 930 milyar dolar.

Alphabet'in hisseleri 2020'de yüzde 8'den fazla arttı.

Teknoloji sektöründeki diğer şirketlerin hisseleri de ABD ve Çin arasındaki birinci faz ticaret anlaşmasının yarattığı iyimser havayla yükseliyor.

Öne Çıkanlar