Milyonlarca işçi temmuz zammını beklerken Bakan Işıkhan kapıyı kapattı: 'Asgari ücret için Aralık'ta bir araya geleceğiz'

Milyonlarca işçi temmuz zammını beklerken Bakan Işıkhan kapıyı kapattı: 'Asgari ücret için Aralık'ta bir araya geleceğiz'
Bakan Vedat Işıkhan, "Asgari ücrete zam olacak mı?" sorusuna yanıt vererek ara zamma kapıyı kapattı ve "Yeni asgari ücret için Aralık'ta bir araya geleceğiz" dedi. Işıkhan, emekliler için de refah payının gündemlerinde olmadığını söyledi.

Artı Gerçek - Milyonlarca işçi temmuz zammanına ilişkin iyi bir haber beklerken ve yüksek enflasyon altında alım gücünü günden güne kaybederken iktidar asgari ücrete ara zamma kapıyı kapattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette ara zammın olmayacağını söyledi.

Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücrette artış olmayacak" dedi. Işıkhan, yeni asgari ücret için aralıkta toplanacaklarını bildirdi.

AMAÇ KALICI REFAH SAĞLAMAKMIŞ

Ekonomik göstergelerin olumlu geldiğini savunan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını bildirdi. Işıkhan, "Asgari ücrete artış olmayacak. Göstergeler olumlu geliyor, yeni asgari ücreti için aralıkta bir araya geleceğiz. Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak" dedi.

EMEKLİLER İÇİN DE REFAH PAYI GÜNDEMLERİNDE YOKMUŞ

Işıkhan, emekli zammında enflasyon farkının söz konusu olduğunu ancak refah payının gündemlerinde olmadığını söyledi.

Işıkhan, "Asgari ücrete artış olmayacak. Göstergeler olumlu geliyor, yeni asgari ücreti için aralıkta bir araya geleceğiz. Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak. Emekliler için enflasyon farkı söz konusu. Refah payı gündemimizde yok" diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar