'Benim kafam basmadı' demişti... Armağan Çağlayan'ın enflasyon sorusuna Mahfi Eğilmez'den yanıt geldi

'Benim kafam basmadı' demişti... Armağan Çağlayan'ın enflasyon sorusuna Mahfi Eğilmez'den yanıt geldi
Youtube yayıncısı Armağan Çağlayan'ın enflasyon verilerinin açıklanması sonrası "Hocalarıma bir sorum var" diyerek iktisatçılara yönelttiği soruya Prof. Dr. Mahfi Eğilmez'den yanıt var: "Eğer enflasyon % 120 ise ve biz onu % 75 olarak açıklıyorsak..."

Artı Gerçek - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) memur ve emekli maaşlarındaki zamları belirleyecek olan altı aylık enflasyon verilerinin beklentilerin altında açıklanmasına ekonomistlerden tepki yağarken, Youtube yayıncısı Armağan Çağlayan da verileri iktisatçılara sordu.

Çağlayan, sosyal medya hesabından "Hocalarıma bir sorum var. Benim kafam basmadı :)" diyerek yaptığı paylaşımda şu soruyu yöneltti:

"Şimdi bütün ekonomi programı TUİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına göre yapılıyorsa, ve bu açıklanan enflasyon oranları “gerçek” değilse. Uygulanan ekonomi programı hiçbir zaman başarılı olmaz? Benim düz mantığım böyle çalışıyor. Yanlış mı?"

Çağlayan, paylaşımında İris Cibre, Şenol Babuşçu, Hakan Kara ve Mahfi Eğilmez'in de yer aldığı önde gelen iktisatçıları etiketledi.

'YÜZDE 120'Yİ YÜZDE 75 OLARAK AYARLIYORSAK...'

Soruyu yanıtlayan Prof. Dr. Mahfi Eğilmez ise Çağlayan'ın bakış açısını doğruladı. Eğilmez, "Son derecede doğru bir yaklaşım Armağan Bey. Eğer enflasyon % 120 ise ve biz onu % 75 olarak açıklayıp enflasyonu düşürecek politika araçlarını % 75'e göre ayarlıyorsak ciddi ve kalıcı bir başarıya ulaşmamız kesinlikle mümkün olmaz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar