Çalışma Bakanı Bilgin: EYT'de ilk maaş nisanda ödenecek

Çalışma Bakanı Bilgin: EYT'de ilk maaş nisanda ödenecek
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, deprem nedeniyle EYT maaş ödemelerinde herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi. Bilgin, ilk maaşın nisanda ödeneceğini belirtti. SGK ise başvurular için Resmi Gazete uyarısı yaptı.

Artı Gerçek - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından emeklilik başvurularının yapılabileceğini ifade etti.

TBMM'de AKP'nin grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgin, EYT yasası için "Böyle bir acı yaşadığımız dönemde çıkması buruk bir sevinç. Ama çalışanlarımıza, bu süreçte emekli olacaklara hayırlı olsun. Herhangi bir endişeye gerek yok, panik yapmaya gerek yok. Kimse hak kaybına uğramayacak" dedi.

Bilgin, "İlk maaşlar nisanda mı olacak?" sorusu üzerine, "Tabii, yasal süreç öyle başlıyor. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ilk ayın başında maaşlar müracaatlara göre ödenecek" dedi.

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini anlatan Bilgin, bir sorunla karşılaşılması halinde bizzat başvuruda bulunulabileceğini de söyledi.

Bilgin, deprem nedeniyle bir aksama olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Yok, onların hepsi planlandı, orada bir sorun yok, öyle bir sorunumuz yok" ifadelerini kullandı.

SGK'DEN UYARI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise EYT kapsamındaki emeklilik başvuruları için Resmi Gazete hatırlatması yaptı. Kurumdan yapılan açıklamda, "İlgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan taleplere istinaden kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir" uyarısı yapıldı. (DHA)

Öne Çıkanlar