Dogecoin 24 saatte yüzde 50 yükseldi: Elon Musk, 8 Mayıs'ta ne yapacak?

Dogecoin 24 saatte yüzde 50 yükseldi: Elon Musk, 8 Mayıs'ta ne yapacak?
Dogecoin son 24 saatte yüzde 50 yükselerek yeni bir rekora imza attı. Dogecoin, her gün yükselişini sürdürürken, kripto para yatırımcıları Elon Musk'ın 8 Mayıs'ta ne yapacağına odaklandı.

ARTI GERÇEK - Coin Metrics’in verilerine göre, Dogecoin’in fiyatı salı günü yüzde 50 arttı. Dogecoin, aynı zamanda 69 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Dogecoin, son 24 saatte yüzde 50 civarında yükseliş kaydederken, kripto para yatırımcıları Elon Musk'ın 8 Mayıs'ta ne yapacağına odaklandı. Son yükselişinin ardından Dogecoin'in toplam piyasa değeri ABD'li otomotiv üreticisi General Motors'un piyasa değerini geride bıraktı.

Sekiz yıl önce piyasaya çıktığında kimsenin ilgi göstermediği Dogecoin, milyarder iş insanı Elon Musk'ın tweetleriyle yön buluyor. Dogecoin, son altı ayda yüzde 30 bin kazandırdı ve her geçen gün yükselişe devam ediyor. Sınırsız sayıda bulunan Dogecoin'e yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekiyor.

Uzun yıllar fiyat ve miktar hareketinden yoksun işlem gören Dogecoin, 2020 yılında Elon Musk’ın tweetiyle popüleritesini artırmaya başladı. 1 Aralık 2020 tarihinde 0,023 dolara yükselen Dogecoin, bugünlerde 1 dolara yakın seviyeden işlem görüyor.

Huntington Private Bank Yatırım Yönetim Direktörü Chad Oviatt, kripto para piyasalarındaki yükselişle ilgili, "Paranız var ve yatıracak yer arıyorsanız bu tam da piyasada spekülasyonun oluştuğu yer ve kısa zamanda büyük bir yükseliş gördük. Burada heyecanı hissediyorsunuz" dedi.

Şaka amacıyla yaratılan Dogecoin, Elon Musk’ın paylaşımları sonrasında büyük bir yükseliş kaydederek yıl başından bu yana 74 katına çıktı. 2020 yılına 0,0090 cent civarında başlayan kripto para, şu an 0,6732 cent civarında bulunuyor.

Dogecoin, Elon Musk’ın 28 Nisan’daki Dogefather ve 8 Mayıs’a işaret eden tweet'inden sonra yeniden bir yükseliş ivmesi yakalamıştı. 8 Mayıs’ta ABD’deki Saturday Night Life şovuna katılacak Musk’ın Dogecoin ile ilgili ne açıklayacağı merak ediliyor.

Piyasa değeri en büyük ikinci kripto para olan Ethereum da rekor yükseliş kaydederken, kripto para piyasasında Bitcoin’in erken dönemdeki yükselişine benzer bir iyimserlik hakim.

Kripto borsası Luno’nun Asya Pasifik Müdürü Vijay Ayyar, Ethereum'un yükselişiyle ilgili, "Piyasalar, tüm ağ geliştirme çalışmalarına rağmen Ethereum’un temel olarak ne kadar düşük değerlendiğini farketti. Eğer Ether’in çok fazla yükseldiğini düşünüyorsanız, Bitcoin ile karşılaştırıldığında daha gidilecek çok yol var" dedi.

Ayyar, Ethereum’un gelecek yılın başlarında 5-10 bin dolar seviyesine ulaşmasını beklerken, Evercore ISI Teknik Analisti Rich Ross, Ether için hedef fiyatını 3 bin 900 dolardan 4 bin 100 dolara çıkardı.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise birçok piyasa katılımcısının 2021 bitmeden önce Ether’in 10 bin dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

DOGECOİN NEDİR?

Dogecoin anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilmiş bir kripto paradır. Dogecoin, logosunda ve isminde popüler bir internet meme’i olan ve Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpeği taşır.

Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 6 Aralık 2013'te tanıtılan Dogecoin, hızlı bir şekilde kendi internet topluluğunu geliştirerek 28 Ocak 2021'de 5,4 milyar ABD Doları tutarında bir piyasa değerine ulaştı. 4 Mayıs 2021 itibariyle piyasa değeri 62 milyar ABD dolarını geçmiştir. 2 Şubat 2021 itibariyle, r/dogecoin subreddit’inin toplam takipçi sayısı 781 bine ulaşmıştır.

Dogecoin, Türkçe'ye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılmaktadır. Şaka amaçlı çıkan coin 0.65 dolar seviyesine kadar çıkarak kamuoyunu şaşırtmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar