Döviz getirene 5 puanlık vergi indirimi yapılacak

Döviz getirene 5 puanlık vergi indirimi yapılacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dövizin ülkeye getirilmesini teşvik için kazanç istisnası oranının 30 puan artırılacağını söyledi. Düzenlemeyle, ihracatçılara 5 puanlık vergi indirimi sağlanacak.

Artı Gerçek - Türkiye'ye döviz çekmek için yeni düzenlemeler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak düzenlemeyle, ihracatçılara 5 puanlık vergi indirimi uygulanacak. Yurtdışında faaliyet gösteren firmaların vergi istisna oranı da yüzde 50'den yüzde 80'e çıkarılacak. Ayrıca vergi yükü de yüzde 5'e düşürülecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AA'ya yaptığı açıklamada, yeni bir 'reform paketi'ni hayata geçireceklerini söyledi. Şimşek, ülkeye döviz getirilmesini teşvik etmek üzere, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurt dışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını artıracaklarını söyledi.

Şimşek, dövizin ülkeye getirilmesini teşvik edecek uygulamanın detaylarına ilişkin de bilgi vererek, şu açıklamayı yaptı:

"Yurt dışına hizmet olarak sunulan mimarlık, mühendislik, yazılım, tasarım, veri işleme, çağrı hizmetleri ile eğitim ve sağlık faaliyetlerinden elde edilen gelirlere sağlanan yüzde 50 kazanç istisnasını, kazancın Türkiye'ye getirilmesi şartıyla yüzde 80'e çıkarıyoruz. Böylece kurumlar vergisi mükelleflerimizin vergi yükünü bu kazançlar için yüzde 5'e düşürüyoruz."

Şimşek, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince, yurt dışından elde edilen kar paylarının tamamının Türkiye'ye getirilmesi şartıyla bu kazançların yüzde 50’sini gelir ve kurumlar vergisinden istisna edeceklerini de ifade etti.

Öne Çıkanlar