IMF, Dünya Bankası'nda 'Çin lehine baskı' iddialarıyla ilgili Georgieva'yı dinledi

IMF, Dünya Bankası'nda 'Çin lehine baskı' iddialarıyla ilgili Georgieva'yı dinledi
IMF Başkanı Georgieva, IMF İcra Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, CEO olduğu dönemde Dünya Bankası'nda uzmanlara Çin'in lehine baskı yaptığı iddialarını cevapladı.

ARTI GERÇEK - Geçtiğimiz günlerde IMF Başkanı Kristalina Georgieva hakkında Dünya Bankası CEO'su olduğu dönemde Çin yanlısı hareket ettiği iddiasını içeren bir inceleme raporu hazırlandı.

Fransa Maliye Bakanlığı'ndan bir kaynak, Fransa'nın IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın Dünya Bankası'nda görev yaptığı dönemde çalışanlara Çin’ın sıralamasını yükseltmek için baskı yaptığı iddialarının IMF Etik Komitesi ve İcra Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğine inandığını kaydetti.

2017-2019 yıllarında Dünya Bankası CEO’su olarak görev yapan Georgieva, 2019'dan bu yana IMF yönetiminde.

Georgieva, Covid-19’un yol açtığı ekonomik zararla mücadeleye yardımcı olma çabasının bir parçası olarak üye ülkelere 650 milyar dolarlık özel çekme hakkı (SDR) olarak adlandırılan rezerv para birimi tahsis etmişti.

Reuters'ta yer alan habere göre, IMF Sözcüsü, Başkan Georgieva'nın dün İcra Kurulu üyeleri ile bir araya geldiğini ve görüşmede Georgieva'nın CEO olarak görev yaptığı dönemde Dünya Bankası'nda uzmanlara Çin'in lehine baskı yapıldığına yönelik raporun tartışıldığını kaydetti.

Sözcü, IMF İcra Kurulu'nun yakın zamanda yeniden toplanma kararı aldığınıancak toplantının ne zaman yapılacağı kmonusunda bilgi vermedi.

Toplantıya ilişkin açıklamada, "İcra Kurulu, Etik Komitesi'nin şu ana kadar yaptığı müzakeleri değerlendirdi. Rapor ve Başkan Georgieva'nınbu rapora yanıtı üzerinde görüş alışverişinde bulundu" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar