Ekonomist Mustafa Sönmez’den Mehmet Şimşek’e ‘gri listeden çıktık’ itirazı: Mevzuatla hallolur mu karanlık ülkede?

Ekonomist Mustafa Sönmez’den Mehmet Şimşek’e ‘gri listeden çıktık’ itirazı: Mevzuatla hallolur mu karanlık ülkede?
Ekonomist Mustafa Sönmez, Türkiye'nin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle 2021'de alınması sonrası tekrardan 'gri liste'den çıkarılmasına itiraz etti: "Mevzuatla hallolur mu karanlık, hukuksuz ülkede?"

Artı Gerçek - Ekonomist Mustafa Sönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 'başardık' diye sarf ettiği sözleriyle Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasını duyurmasına itiraz etti.

Sönmez, Türkiye’nin gri listeden çıkması için ne yapıldığı sorusunu yöneltti. Mustafa Sönmez, “Kısa adı FATF olan kuruluşa gerekli mevzuatı çıkardık güvencesi verildi hepsi bu. Mevzuatla hallolur mu karanlık, hukuksuz ülkede?” dedi.

'NİYE GRİ LİSTE AYIBINI TAŞIYORDU?'

Sönmez sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Gri listeden çıkarılmış Türkiye. Niye gri liste ayıbını taşıyordu? Kara para yıkayan, terörü finanse eden ülke olduğu iddiasıyla. Peki ne yapıldı?

Kısa adı FATF olan kuruluşa gerekli mevzuatı çıkardık güvencesi verildi hepsi bu. Mevzuatla hallolur mu karanlık. Hukuksuz ülkede?”

Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle 2021'de alındığı gri listeden çıkarıldı. Bakan Şimşek kararı, sosyal medya hesabından "Başardık" diye açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar