Türkiye gri listeden çıkarıldı

Türkiye gri listeden çıkarıldı
Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle 2021'de alındığı gri listeden çıkarıldı. Bakan Şimşek kararı, sosyal medya hesabından "Başardık" diye açıkladı.

Artı Gerçek - Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bugün gerçekleşen genel kurul toplantısında Türkiye'yi gri listeden çıkardı. FATF, Türkiye'yi 2021'de kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle gri listeye almıştı.

FATF'ın Singapur’daki toplantısında, Türkiye ve Jamaika'nin artık kurumun "artırılmış izleme sürecine" tabi olmayacağına karar verildi. açıklamada, "FATF genel kurulu, karşılıklı değerlendirmeler sonucu tespit edilmiş olan kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı ile mücadele konularındaki stratejik eksiklikleri gidermekte kat etmiş oldukları önemli mesafe nedeniyle Jamaika ve Türkiye'yi kutlamaktadır" denildi.

Açıklamada, "Eylem planlarını tamamlayarak tespit edilen stratejik eksikliklerini mutabık kalınan süre içinde gideren bu iki ülke artık FATF'nin artırılmış gözetim sürecine tâbi olmayacaktır" ifadeleri yer aldı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda sunum yapmak için Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kararı sosyal medya hesabından "Başardık" diye duyurdu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) araştırmalarına göre gri listeye alınmak, yabancı bankalar ve yatırımcılarla olan ilişkilerin gerilemesine yol açıyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar