Erdoğan: Asgari ücreti yarın açıklayacağız

Erdoğan: Asgari ücreti yarın açıklayacağız
Asgari ücret için dün yapılan toplantıda uzlaşma sağlanamazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın rakamın açıklanacağını duyurdu. Erdoğan "Bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle asgari ücreti de yarın yoluna koymuş olacağız" dedi.

Artı Gerçek - Asgari ücretin belirleneceği dünkü toplantıdan sonuç çıkmadı. Çalışma Bakanlığı'nda yapılan üçüncü toplantıda, Türk-İş'in 9 bin lira teklifi kabul görmedi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Teklifimiz 9 bin lira, verirlerse imza atarız. Vermezlerse masaya oturmayız, bu meselenin içinde olmayız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise toplantıya ilişkin bugün açıklama yaptı. "Asgari ücret maalesef dünkü toplantıda sonuçlanmadı, görüşmeler devam ediyor" diyen Bilgin, dördüncü toplantının tarihin de belli olmadığını söyledi.

Bilgin'in bu açıklamasından sonra AKP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'büyük ihtimalle' yarın rakamı açıklayacaklarını duyurdu. Bugün Çalışma Bakanı Bilgin'le görüşme yapacağını belirten Erdoğan "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" dedi.

'SIRTIMIZDA KÜFE VAR'

Erdoğan, konuşmasının ardından TBMM'den çıkışta gazetecilerin 'asgari ücretin ne kadar olacağı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bakanımla, İşveren Sendikası Başkanı'yla (TİSK) otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız. Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşurlar. Ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini düşüneceğiz. Sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar