Önce Erdoğan açıkladı: Faizleri indiriyoruz bugün de açıklama gelecek

Önce Erdoğan açıkladı: Faizleri indiriyoruz bugün de açıklama gelecek
Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın bugün 14:00'te açıklayacağı faiz kararına çevrilmişten açıklama TCMB'den önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

ARTI GERÇEK - Yurt içinde bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı kurun hareketi açısından önemli rol oynuyor.

Merkez Bankası son dört toplantıda toplam 1200 baz puanlık faiz indirimi yaparak faizi yüzde 12'ye çekmişti. Bloomberg HT'nin anketine katılanların medyan tahmini Merkez Bankası'nın faizleri 75 baz puan indirmesi yönünde... Faiz indirimi beklemeyenler de var.

Bazı uzmanlar kurun Merkez Bankası'nın son toplantılarındaki indirimden etkilenmediğini, bu toplantıda da beklentiler dahilinde bir indirimin kur üzerinde çok fazla etki yaratmayacağını belirtiyor. Agresif bir indirimin ise kurda yükseliş neden olabileceği ifade ediliyor.

Esas ilginç açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Erdoğan, Merkez Bankası'ın faiz kararını beklemeden bir açıklama yaparak, "Faizlerin inmesi için gereken adımı attık. Faizleri indiriyoruz bugün de bir açıklama gelecek" dedi. 

Erdoğan, "Milli gelirimizi dört kat artırdık. 2019'da ülkemizi ekonomide yeniden yükseliş geçirdik. Faizlerin inmesi için gereken adımı attık. Faizleri indiriyoruz bugün de bir açıklama gelecek. Döviz kurunu nispeten istikrarlı  çizgiye oturttuk. Bu yıl yüzde 5 büyüme oranına ulaşmayı hedefliyoruz. Ekonomik göstergelerin hemen tamamı olumklu gelişmelere işaret ediyor. Mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Türkiye'nin kredi risk puanı iyileşmeye başladı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar