Eski Devlet Bakanı Türker: Erdoğan haftaya salı emekliye refah payını açıklayacak

Eski Devlet Bakanı Türker: Erdoğan haftaya salı emekliye refah payını açıklayacak
Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba günü emekli 'refah payı' açıklaması yapacağını öne sürdü. Daha önce bir kaç kez emekli zammına yüzde 5 refah payı eklenmişti.

Artı Gerçek - Altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla Emekli Sandığı emeklilerine yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 24,73 zam yapıldı. 10 bin lira olan en düşük emekli maaşının ise seyyanen zam yapılmadan 12 bin 500 liraya tamamlanması kararlaştırıldı.

AKP'nin aylık bağlama oranını 2008 yılında yarı yarıya düşürmesi nedeniyle milyonlarca emeklinin aylığı asgari ücretin yanına dahi yaklaşamıyor. Emeklilerin hükümete yönelik tepkisi devam ederken, eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker önümüzdeki hafta 'refah payı' açıklaması yapılacağını öne sürdü.

Türker, TV100'de katıldığı programda şu iddiada bulundu:

"Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamasındaki ‘Ezdirmeyiz’ sözünden anladığım kadarıyla ya haftaya salı günü ya da çarşamba sabahı Cumhurbaşkanı bütün ücretlere ek verecek. Hani refah payı diyorlar ya refah payını söyleyecek. Emeklilerden bahsediyorum." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar