Esnek hesap limitleri haber verilmeden düşürüldü, bankalara tepki yağıyor

Esnek hesap limitleri haber verilmeden düşürüldü, bankalara tepki yağıyor
Kredi kartından nakit avans çekimine sınırlama getirilmesinin ardından 'esnek' hesapların da limitleri düşürüldü. Bankaların müşterilere haber vermeden başlattığı uygulamaya tepki var. Birçok kişi, ay sonunu bu hesap sayesinde getirdiğini söylüyor.

Artı Gerçek - 14 Mayıs seçimlerinin ardından Merkez Bankası kararıyla kredi kartından nakit avans çekimine sınırlama getiren bankalar, dün gece beklenmedik bir adımla kredili mevduat hesaplarının (KMH) da limiti kısıtlandı. Kamuoyunda 'esnek hesap' ve 'ek hesap' olarak da bilinen bu hesapların limitleri, kullanıcılara haber verilmeden yaklaşık yüzde 80 oranında düşürüldü.

'YENİ ALDIĞIM KREDİ BİLE UÇTU'

Sosyal medyada, bankaların müşterilerine haber vermeden böyle bir karar almasına tepki yağıyor. Birçok kişi, derin bir ekonomik kriz yaşanan ortamda ay sonunu bu hesap sayesinde getirdiklerini ve bütçelerinin altüst olduğunu belirterek önceden haber verilmemesini eleştirdi.

Bazı kullanıcılar, zaten ekside olan hesaplarında daha yeni aldıkları kredilerin bulunduğunu ve limitin düşürülmesi ile bu kredilere bile 'el konmuş' olduğu yönünde tepki gösterdi. Birçok kişi de KMH üzerinden zaten faizle borçlanıldığına dikkat çekerek bankaların müşterilerine bildirimde bulunmamasını eleştirdi.

Merkez Bankası'nın önceki gün bazı ihtiyaç kredile­rinde menkul kıymet tesisi ka­rarı almasıyla birlikte birçok özel banka da kredi kartından nakit avans çekiminden, birey­sele kadar tüm kredi taleplerini yeniden düzenlemişti. Bu düzenleme sonrasında birçok bankanın kredi kartına na­kit avansı kapatmıştı. Esnek hesapların limitlerinin düşürülmesinin de bu kararın sonucu olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar