Fitch'ten yılsonu dolar ve enflasyon tahmini

Fitch'ten yılsonu dolar ve enflasyon tahmini
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de enflasyonun yıl sonunda yüzde 40 seviyelerine gerileyeceğini öngördü. Doların ise yılı 38 lira civarında tamamlayacağı tahmininde bulunuldu.

Artı Gerçek - Fitch Ratings, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8, 2025'te ise yüzde 4 büyüyeceği tahmininde bulundu.

Fitch tarafından bugün yayınlanan raporda, enflasyon ve dolara ilişkin öngörülere de yer verildi. Nisan 2024 itibariyle yüzde 69,8'e yükselen enflasyonun 'sıkı para politikası'yla birlikte yıl sonunda yüzde 40 civarına gerileyeceği öngörüldü.

Yerel seçimler öncesinde büyükşehir belediyelerinin planlanan yatırımlarını orta vadede azaltmasını bekleyen Fitch "Bu durum harcama oynaklığını azaltmaya yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, yüksek yurt içi faiz oranları ve kısa lira vadeleri, yeni borçlanma maliyetinin 2023'te yüzde 25'ten 2024'te yüzde 50'nin üzerine çıkarak iki katına çıkması nedeniyle, altyapı yatırımlarını kısmen finanse etmek için borçlanma ihtiyaçlarını daha da zorlaştıracaktır" değerlendirmesinde bulundu. Ekonomim'in aktardığına göre, raporda, beklenen TL değer kaybıyla birlikte doların 38 liraya kadar yükseleceği belirtildi.

Öne Çıkanlar