Garanti BBVA'dan kredi kartlarına sınırlama getirilmesi çağrısı

Garanti BBVA'dan kredi kartlarına sınırlama getirilmesi çağrısı
Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, enflasyona karşı tüketimin azaltılması için kredi kartlarına sınırlama getirilmesini istedi. Baştuğ, yıl sonunda baz etkisiyle enflasyonun yüzde 45'e düşeceği tahmininde bulundu.

Artı Gerçek - Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, enflasyonun dizginlenmesi ve tüketimin yavaşlaması gerekçesiyle kredi kartlarına sınırlama getirilmesi çağrısında bulundu.

Garanti BBVA'nın Adana'da düzenlediği 'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' buluşmasında konuşan Baştuğ, 'iklim krizinin hayati bir sorun' olarak her geçen gün derinleştiğini anlattı. Baştuğ, banka olarak iklim kriziyle mücadele konusunda 18 yılı aşkın süredir çalıştıklarını, bu konudaki sorumluluklarının farkında olduklarını öne sürdü.

Ekonomiye yönelik değerlendirmelerde de bulunan Baştuğ, şunları söyledi:

"2 önemli konuya değinmek istiyorum. Birincisi, en önemli konumuz enflasyon. Bu konuda kararlı bir mücadele var ve ev ödevlerimiz var. Yılın ikinci yarısında baz etkisinin de katkısıyla düşüş trendi başlayacak. Ancak, enflasyon sarmalından kalıcı olarak çıkmamız için önümüzdeki yıl da aynı kararlılığın sürmesi ve yapısal reformlarla programın desteklenmesi kritik önemde olacak. İkincisi, son dönemde programa ve dolayısıyla Türk lirasına artan güvenin altını çizmek isterim. Yabancı yatırımcının Türk varlıklara ilgisi özellikle seçimden sonra artmaya başladı. Seçim sonrası 20 milyar doları bulan bir giriş oldu. Bireylerin yatırım tercihlerinde de artan oranda TL’leşme gözlemliyoruz. Bütün bu gelişmeler, piyasa ile barışık adımlar atılması, ekonomik programın tüm paydaşlarca desteklenmesi, uluslararası ve yerli yatırımcının güveninin artması oldukça pozitif. İstikrarlı bir şekilde bu resmi devam ettirmeliyiz. Biz de bankacılık sektörü olarak, programın gerektirdiği tüm konularda ekonomi yönetimiyle son derece açık bir iletişimle etkin bir koordinasyon halinde çalışıyoruz."

Baştuğ, yıl sonunda baz etkisiyle enflasyonun yüzde 45 olarak gerçekleşmesini beklediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar