Ghosn'un kaçışıyla ilgili MNG Kargo Müdürü gözaltında

Ghosn'un kaçışıyla ilgili MNG Kargo Müdürü gözaltında
Japonya'da ev hapsindeyken Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçan eski Nissan ve Renault CEO'su Ghosn ile ilgili soruşturmada yedi kişi gözaltına alındı.

Japonya’da maddi usulsüzlük suçlamasıyla yakalanan ve ev hapsinde tutulan Nissan Motor Co. ve Renault’nun eski CEO’su Carlos Ghosn’un İstanbul aktarmalı olarak Türkiye üzerinden Lübnan’a kaçmasıyla ilgili aralarında MNG Kargo'nun Operasyon Müdürü'nün de olduğu yedi kişi gözaltına alındı.

Dünyanın günlerdir konuştuğu Carlos Ghosn'un Japonya’dan Lübnan’a İstanbul aktarmalı kaçışıyla ilgili İstanbul polisi düğmeye bastı.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar yedi kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlardan dördünün pilot, birinin kargo firması ticaret ve operasyon müdürü, ikisinin ise Atatürk Havalimanı'ndan yer hizmeti veren bir firmanın çalışanı olduğu belirtildi. Gözaltına alınanlardan birinin MNG Kargo’nun Operasyon Müdürü olduğu öğrenildi.

Japon otomotiv devi Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a kaçmıştı. Japonya'da şirketten para kaçırma suçlamasıyla hakkında dava açılan Ghosn'un sahte kimlikle Türkiye üzerinden kaçtığı düşünülüyor.

Lübnan'dan yapılan açıklamada ise Ghosn'un yasal yollarla ülkeye girdiği belirtildi.

Lübnan ile Japonya arasında suçluların iadesi anlaşması yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar