Konut kira artışında sınırlama kalktı: Fahiş zamlar kapıda

Konut kira artışında sınırlama kalktı: Fahiş zamlar kapıda
Kira artışında yüzde 25'lik sınır bugün sona eriyor. Son 2 yıldır kira kontratı yenileme dönemlerinde yüzde 25 zam sınırı uygulanıyordu. Yeni dönemde kira artışı TÜFE oranına göre belirlenecek.

Artı Gerçek - Konut kiralarındaki fahiş fiyat artışını önlemek amacıyla uygulanan yüzde 25'lik zam sınırı, 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona erdi. Yeni bir uzatma kararı alınmadığı için kira artışına getirilen bu sınırlama artık geçerli değil.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) 12 aylık ortalama verisi, kiralara yapılacak zam oranını belirlemeye devam edecek. Bundan sonraki dönemde, hem konut hem de iş yeri kiraları için TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınacak.

Haziran ayında açıklanan ve mayıs ayına ait olan TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre kira artış oranı yüzde 62,51 olarak kaydedilmişti. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerine göre, 12 aylık ortalamanın yani kira artış oranının yüzde 60 civarında olması bekleniyor.

Artık konut ve iş yeri kira zam oranları arasında bir fark olmayacak, her ikisi de aynı oranda zamlanacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar