Kur korumalı mevduata prim ayarı

Kur korumalı mevduata prim ayarı
Merkez Bankası (MB), dövizden kur korumalı mevduata geçen müşterilere sunulan primin faize eklenmesini istedi. Bu adımla, MB'nin bankalara ödeyeceği potansiyel kur farkı düşmüş olacak.

Artı Gerçek - Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) hesapları için yeni bir uygulamaya gitti. Bloomberght'nin haberine göre, Merkez Bankası, bankaların döviz dönüşümlü KKM’de prim uygulamasına son verdi. Mevcut durumda bankalar, Merkez Bankası karşı taraflı kur korumalı mevduat işlemlerinde müşterilerine faiz dışında birkaç puanlık prim de sunuyordu. Bu uygulamada tabela faizi düşük kalırken, olası bir kur artışında MB'nin karşılayacağı fark artıyordu.

MB tarafından bankalara gönderilen yazıda, dövizden dönüşümlü KKM’de faiz üst sınırının kaldırıldığı hatırlatılarak, müşterilere sunulan primin faize eklenmesi istendi. Böylelikle Merkez Bankası'nın ödeyeceği potansiyel kur farkı düşmüş olacak.

Merkez Bankası taraflı KKM'de üst faiz sınırı ocak sonunda kaldırılmıştı. Daha öncesinde KKM’de faize politika faizinin üzerinde 3 puanlık üst sınır uygulanıyordu.

Öne Çıkanlar