Mehmet Şimşek yeni uygulamayı açıkladı: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak

Mehmet Şimşek yeni uygulamayı açıkladı: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak
Bakan Mehmet Şimşek, "Reform niteliğinde" diyerek açıkladı: "Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız."

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanlığı, e-Devlet Kapısı üzerinden “Kira Sözleşmesi İşlemleri” hizmetini devreye almak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacağını açıkladı.

Şimşek, "Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz. Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız. Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KİRA SÖZEŞMELERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILACAK?

Yeni uygulamayla, taşınmaz sahibi, e-Devlet üzerinden hazırladığı kira sözleşmesini kiracıya gönderebilecek. Böylece kiracı bu sözleşmeyi E-Devlet üzerinden onaylayabilecek.

Sözleşmeler, zaman damgalı ve barkodlu belge olarak sunulacak, böylece doğrulama işlemleri kolayca yapılabilecek. Yıl sonuna kadar hizmetin kapsamı genişletilerek emlak danışmanlarının da dijital kira sözleşmesi hazırlayabilmesi sağlanacak. (Haber Merkezi / DHA)

Öne Çıkanlar