Merkez Bankası yönetimi Londra'da gizli toplantı yaptı iddiası

Merkez Bankası yönetimi Londra'da gizli toplantı yaptı iddiası
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Merkez Bankası'ndan üst düzey isimlerin, Londra'da yabancı bir bankanın müşterileriyle kapalı toplantılar yaptığını belirtti. Yılmaz "Bu Merkez Bankası ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz" dedi.

Artı Gerçek - Yükselmeye devam eden enflasyon ve döviz kurlarıyla ekonomik kriz kontrol altına alınamazken, Merkez Bankası yönetiminin Londra'da kamuoyuna açıklanmaya bir toplantı yaptığı öne sürüldü.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu toplantıya ilişkin şu iddiaları gündeme getirdi:

"Anlaşılan o ki, son dönemde piyasalarda oluşan panik Merkez Bankası yöneticilerini de telaşlandırdı.

YABANCI YATIRIMCIDAKİ ALGIYI DAHA DA BOZAR

Merkez Bankası’nda üst düzey isimler Londra’ya gidip yabancı bir bankanın müşterileri ile kapalı toplantılar yaptığını öğrendim. Bu Merkez Bankası ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz. Varolan sorunlara kısa vadede çözüm üretmek için yapılan bu hamleler yabancı yatırımcılardaki Türkiye algısını daha da bozar.

Merkez Bankası yöneticilerinin bunun yerine ivedilikle şeffaf bir şekilde doğruları yapmasını tavsiye ederim. Her zaman söylediğim gibi devlet yönetmek, üst düzey kamu görevinde olmak ciddiyet ve sorumluluk gerektirir. Maalesef bundan çok uzaktayız."

ERKAN FAİZİ YÜZDE 66 YAPMAK İSTEDİĞİ İÇİN GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Bugün bir başka iddia da bir önceki Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a ilişkin oldu. Erkan'ın, politika faizini yüzde 45'ten 66'ya çıkarmak istediği için görevden alındığı öne sürüldü.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı" iddiasının doğru olmadığı ifade edildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar