MÜSİAD Başkanı Asmalı: Asgari ücrete mevcut enflasyona göre zam yapılmamalı

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Asgari ücrete mevcut enflasyona göre zam yapılmamalı
Asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantının 7 Aralık'ta yapılması kararlaştırılırken, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı enflasyona göre zamma karşı çıktı. Asmalı "Asgari ücrete gerçekleşen enflasyona göre zam yapılmamalı" dedi.

Artı Gerçek - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından hazırlanan 'Küresel Ekonomiyi Yeniden Düşünmek' başlıklı ekonomi raporu bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya ise MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın asgari ücret zammına ilişkin sözleri damga vurdu.

Asmalı, toplantının ardından bir gazetecinin 2023 asgari ücret görüşmelerine ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi: "Geçen yıl 2 kez asgari ücrette artış yapıldı. Böylece 2 artışın toplamı ortalama yüzde 94'lere gelmiş oldu. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de işçinin, çalışanın, emekçinin alım gücünün korunması esastır. Ama bu noktada enflasyonun aşağı çekilmesi noktasındaki gayretlere devam edilmesi lazım. Enflasyon bu dönemin alım gücüdür. Asgari ücrete önümüzdeki sene yapılacak olan artışa, bu dönemdeki enflasyon verileriyle hareket ederek değil, önümüzdeki dönem enflasyon beklentileri ışığında bir zam yapılması düşünülmeli."
Asmalı, bölgesel olarak değişen asgari ücreti gündeme almanın da mümkün olduğunu savundu.

'EYT'DE MUTLAKA İŞVEREN DE KORUNMALI'

Asmalı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme konusunda ise mutlaka işverenin de gözetilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: "Bu durumun işverene birtakım yükleri olacak. Biz hiçbir zaman çalışanların tazminatının taksitlendirilmesini istemedik. Çünkü onların da toplu parayla bir beklentileri olabilir. Dolayısıyla onların eline o toplu paranın geçmesi lazım. Bizim kastettiğimiz, bu finansmanda devletin yardımcı olması, ucuz finansman sağlaması vesaire..." (AA)

Öne Çıkanlar