TİSK Başkanı açıkladı: EYT'de işverenlerin üç önerisi de kabul edildi

TİSK Başkanı açıkladı: EYT'de işverenlerin üç önerisi de kabul edildi
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Akkol, EYT konusunda bakanlığa sundukları 3 önerinin kabul gördüğünü söyledi. Akkol, asgari ücret konusunda ise "İstikrarlı, dengeli bir rakam için elimizi taşın altına koyacağız" dedi.

Artı Gerçek - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takvimini belirlemek üzere ilgili taraflar Çalışma Bakanlığı'nda biraraya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da katıldığı toplantı öncesi açıklama yapan Akkol, asgari ücret ile emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında mesajlar verdi.

Asgari ücretin üçlü imzayla belirlenmesini önemsediklerini söyleyen Akkol "Asgari ücrette istikrarlı, dengeli bir rakam için elimizi taşın altına koyacağız" dedi.

AKKOL: EYT'DE ÖNERİLERİMİZ KABUL GÖRDÜ

EYT konusunda bakanlığa 3 öneri verdiklerini açıklayan Akklo, işveren kesiminin 'bu konuda yalnız bırakılmayacağının müjdesini aldıklarını' ifade etti.

Akkol söz konusu 3 öneriyi şu şekilde sıraladı:

1-Emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan az evvel paylaştı.

2-Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi.

3-Üçüncü konu yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda iş sağlığı ve güvenliğini etkileyecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Planlama dahilinde olunması gerekiyor." (EKONOMİ SERVİSİ)


Öne Çıkanlar