Musk'ın Dogecoin paylaşımları sürüyor: Değeri 10 günde 100'e katlandı

Musk'ın Dogecoin paylaşımları sürüyor: Değeri 10 günde 100'e katlandı
Son dönemde kripto paralara dair çıkışları ile gündemden düşmeyen dünyanın en zengin kişisi Elon Musk, piyasalarda dalgalanma yaratmaya devam ediyor.

ARTI GERÇEK - Son dönemde kripto paralara dair çıkışları ile gündemden düşmeyen Elon Musk, piyasaları sallamaya devam ediyor. Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Musk, yine art arda paylaşımlarda bulundu.

Dogecoin’e dair bir video paylaşımı yapan Musk, attığı Tweet’e Dogecoin’e dair eğitim videosu notunu düştü.

RAP YILDIZLARINDAN ROCK ŞARKICILARINA....

Dogecoin rap yıldızlarını, rock’çıları, YouTuber’ları, vücut geliştiricileri ve oyuncuları kendine çekti. Yüksek profilli hayranların tweetlerinin hacmi, Musk’ın Dogecoin coşkusunun yanı sıra geçen yazdan bu yana istikrarlı bir şekilde arttı.

Amerikalı rapçi Lil Yachty, servetinin üçte birini Dogecoin’e yatırmayı planladığını ve bu ayın başından beri kripto parayı takasladığını söyledi.

Ancak Dogecoin sadece rap yıldızlarına özel değil. Kiss gitaristi Gene Simmons, diğer kripto para birimlerinin yanı sıra Dogecoin de satın aldığını açıkladı. Ve diğer yeni Dogecoin meraklıları arasında, 2,4 milyon Twitter takipçisi olan ve Temmuz 2020’den bu yana kripto parayı destekleyen eğlence programı #DramaAlert’ın yaratıcısı KEEMStar gibi YouTuber’lar da var. Bir diğer hayran ise şakalarıyla tanınan YouTuber Ben Phillips.

Instagram yıldızı Joey Knoll da sadakatini tweetledi. Ayrıca yayınında, vücut geliştirmeci arkadaşı ve Olympia’nın favorisi Kai Greene’in de Dogecoin satın aldığını söylediği bildirildi. Bir de tiyatrocular var: Güney Afrikalı aktör Alex Lange da bir Dogecoin hayranı.

Dün gece ise Snoop Dogg bu kervana katıldı. Popüler hiphop yıldızı, Elon Musk’ı etiketlediği DOGE gönderisini Twitter’da profiline sabitledi.

Bitcoin ile başlattığı tweet akımını yeni kripto para birimi Dogecoin ile sürdüren Elon Musk, kripto para yatırımcıların yakından takip ettiği isim haline geldi. Geçtiğimiz günlerde profiline koyduğu Bitcoin hastaghi ile gündemde bomba etkisi yaratan Musk, daha sonra attığı tweet’ler ile de kripto para piyasasında dalgalanmalara sebep olmuştu.

Ek olarak son dönemde popülerliğini artıran ClubHouse üzerinden yaptığı etkinlikte bu konu ile açıklamalarda bulunan Elon Musk, "Kripto paraya dair herhangi bir paylaşım yapmayacağım piyasaların dengesini bozuyorum" söyleminde bulunmuştu.

Hatta yakın tarihte Twitter hesabını da kapatan Musk, çok uzun bir zaman geçmeden hesabını yeniden aktif ederek, bu seferde Dogecoin piyasasını sallamaya başladı. Son günlerde yatırımcıların ilgisini çeken Dogecoin artış göstermeye devam ediyor.

200 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olan Musk’ın son dönemde sık sık yaptığı Twitter paylaşımlarının etkisiyle, kripto para birimlerinden Dogecoin’de yükseliş devam ediyor. Musk’ın Twitter’da yaptığı, ‘dogecoin’ ve ‘diğerleri’ olarak iki seçeneğe yer verdiği ‘dünyada geleceğin para birimi’ anketinde yüzde 71,3 ile Dogecoin ilk sırada yer almıştı. Musk, hafta sonu Dogecoin hakkındaki paylaşımlarını sürdürdü.

28 Ocak’ta 0,0078 dolar olan Dogecoin’in fiyatı, bugün 0,77 dolarla rekor kırdı. Yaklaşık 10 günde kaydedilen yükseliş yüzde 9771 oldu. Dogecoin’in piyasa değeri de 9 milyar doları aştı.

Son olarak attığı Tweet üzerinden takipçileri ile etkileşime devam eden Elon Musk, "Elon peki ya Mars, lütfen uzun süre dikkatinizi dağıtmayın" sözlerine "Bu gece işe dön" şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar