Mustafa Sönmez: Nebati'yi yalanlayan o kadar çok TCMB ve BDDK verisi var ki...

Mustafa Sönmez: Nebati'yi yalanlayan o kadar çok TCMB ve BDDK verisi var ki...
Sönmez, Nebati'nin 'Çarpılan küçük yatırımcı oldu' sözlerine ilişkin, 'Bunu yalanlayan o kadar çok TCMB ve BDDK verisi var ki. Bırakın bu laflar arşivde dursun, yargıda lazım olacak' dedi.

ARTI GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin art arda yaptığı açıklamalar kafa karışmaya devam ediyor. Nebati, dün akşam katıldığı A Haber'de 20 Aralık gecesindeki dolar satışları için, "O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar" dedi. Bakan Nebati, 23 Aralık'ta NTV'de Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattığı sırada ise A Haber'de yaptığı bu açıklamanın aksine, "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" açıklamasında bulunmuştu.

Nebati, 20 Aralık gecesindeki dolar satışlarına yönelik iddialar için, "Kimse devreye girmedi" dedi. Nebati, "20 Aralık’ta kamu bankaları devreye girmedi. O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar. O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi" diye konuştu.

Nebati, vatandaş tarafından yapılan dolar alımı konusunda şu ifadeleri kullanmıştı: 

"15 liradan, 16 liradan, 17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil. Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar."

Ekonomist Mustafa Sönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bu açıklamalarına sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımla cevap verdi.

Sönmez paylaşımında, "Düne kadar, 'küçük yatırımcı çakıldı' diyen Nebati konuştukça batıyor. O gece kamu bankaları devrede yokmuş! Gerçek kişiler satışa geçip doları 18 den 11 e indirmişler! Bunu yalanlayan o kadar çok TCMB ve BDDK verisi var ki. Ama bırakın bu laflar arşivde dursun. Yargıda lazım olacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar