Hangisi doğru? Nebati'nin dört gün önce söylediği ile dün söyledikleri arasındaki çelişki

Hangisi doğru? Nebati'nin dört gün önce söylediği ile dün söyledikleri arasındaki çelişki
Nebati, dün 20 Aralık gecesindeki dolar satışı için, 'O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi, birbirleriyle yarıştılar' dedi. Bakan daha önce, 'Çarpılan küçük yatırımcı oldu' demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün akşam katıldığı A Haber'de 20 Aralık gecesi gerçekleşen dolar satışları için "O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar" dedi. Bakan Nebati, geçen hafta ise "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" demişti.

27 Aralık akşamı A Haber’de ekonomi gündemine dair konuşan Nebati, 20 Aralık tarihinde dolarda yaşanan düşüş ile finansal istikrarın sağlandığını kaydederek, "Bu yılki cari açık 12 milyar dolar. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye cari fazlaya doğru gidiyor demek. Önümüzdeki yıl cari fazlaya doğru gidiyoruz. Turizm gelirlerimiz patlama yaptı. Önümüzdeki yıl hedeflerin ötesine geçeceğiz. Türkiye koptu gidiyor" ifadelerini kullandı.

DÜN GECE 'ADETA BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR' DEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 20 Aralık gecesindeki dolar satışlarına yönelik iddialar için, "Kimse devreye girmedi" dedi. Nebati, "20 Aralık’ta kamu bankaları devreye girmedi. O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar. O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi" diye konuştu.

DAHA ÖNCE 'ÇARPILAN KÜÇÜK YATIRIMCI OLDU' DEMİŞTİ

Bakan Nebati, 23 Aralık'ta NTV'de Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattığı sırada ise A Haber'de yaptığı bu açıklamanın tam aksine "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" demişti.

Bakan Nebati, vatandaş tarafından yapılan dolar alımı konusunda, "15 liradan, 16 liradan, 17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil. Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar