Rasim Ozan Kütahyalı'dan dikkat çeken yorum: Ekonomide Berat Albayrak'sız bir yıl

Rasim Ozan Kütahyalı'dan dikkat çeken yorum: Ekonomide Berat Albayrak'sız bir yıl
Berat Albayrak'ın istifasının yıl dönümünde, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kütahyalı'dan dikkat çeken bir yorum geldi. Kütahyalı, Albayrak için 'Mevcut rejimin ana paratoneriydi' dedi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, bundan tam bir yıl önce Instagram üzerinden açıkladığı ve birkaç gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen istifası, Türkiye ekonomisi için önemli bir kırılma anı olarak görüldü. Yerine gelen Lütfi Elvan hala görevde olsa da aynı değişimin bir parçası olarak görülen Naci Ağbal, görevden alınmasıyla Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunu Şahap Kavcıoğlu’na bıraktı.

Tüm bu değişimler ve iktidar içi mücadele sırasında ekonomide çok ciddi dalgalanmalar yaşandı. Kimilerine göre Albayrak fikren yeniden ekonominin başına geçti kimilerine göre ise iktidar içi mücadelenin en belirginleştiği yer ekonomi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının yıl dönümünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kütahyalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Albayrak için "Mevcut rejimin ana paratoneriydi. Tüm şimşekler onda patlıyordu" yorumunu yaptı.

Kütahyalı açıklamasının devamında, "Bu rejime olan tüm tepkileri Berat Albayrak paratoner olarak kendinde topluyor ve soğuruyordu. Berat Albayrak’ın gidişi ile Türk rejiminin tek paratoneri Recep Tayyip Erdoğan haline gelmiştir" dedi.

Kütahyalı, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün fırtınalı Berat Albayrak istifası olayının (The İstifa) tam birinci yılı oldu. Bir yıldır bir adam kendini adeta tabuta koymuş, hiç ortada yok, kimse ile konuşmuyor ama hala o adam konuşuluyorsa -sevin sevmeyin- burada analiz edilmesi gereken bir politik olgu var demektir. Nice Bakanlar görevden ayrıldıktan en geç iki hafta sonra unutulur gider. Vaktinde çok güçlü olup makamı kaybettikten sonra adı hiç hatırlanmayan çok siyasi figür var. Türk siyasal hayatında üstü örtülemeyen bir Berat Albayrak olayı vardır ve henüz bu hadise hiç incelenmemiştir.

Berat Albayrak’ın istifası olayının kapanamayan boşluk yaratmasının nedeni şudur: Berat Albayrak mevcut rejimin ana paratoneriydi. Tüm şimşekler onda patlıyordu. Bu rejime olan tüm tepkileri Berat Albayrak paratoner olarak kendinde topluyor ve soğuruyordu. Berat Albayrak 'sözde' muhalefetin tüm şimşeklerini üzerine çektiği için mevcut müesses rejimin 'Hakkında laf edilemeyen' aktörleri de rahat ediyordu. Ama 'Hakkında laf edilemeyenler' de Berat Albayrak olgusunu analiz edemediler. Son bir yıldır o yüzden bu dosya kapanamamıştır...

Berat Albayrak’ın gidişi ile Türk rejiminin tek paratoneri Recep Tayyip Erdoğan haline gelmiştir. Berat Albayrak, Erdoğan’a yönelecek şimşekleri de kendine çeken ve bu bağlamda müesses rejimi olduğu kadar Erdoğan’ı da rahatlatan bir aktördü. Şimdi Tayyip Erdoğan tek paratoner.

Sözde en sert muhalifler tarafından bile bu rejimin 'Hakkında laf edilemeyen' aktörleri bu yazdıklarım üzerine düşünmelidir. Cüneyt Özdemir 'Berat Albayrak Özel' yayınında neden gece 3’te 300 bin kişi yatağından kalkıp bu yayını izlemiştir? Bu olayın ikinci bir benzeri yoktur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar