Prof. Dr. Refet Gürkaynak: Faizi düşürtüp enflasyon inecek inadına gidilmişti

Prof. Dr. Refet Gürkaynak: Faizi düşürtüp enflasyon inecek inadına gidilmişti
TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından Gürkaynak, 'Merkez Bankası'na politika faizi düşürtüp enflasyon inecek inadına gidilmişti. Sonuç? Fakirleşen ülke' dedi.

ARTI GERÇEK - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verileri açıklamasının ardından Prof. Dr. Refet Gürkaynak, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Gürkyanak, "Merkez Bankası'na politika faizi düşürtüp enflasyon inecek inadına gidilmişti. Sonuç? Fakirleşen ülke" dedi.

TÜİK'in verdiği rakamlara göre enflasyon Aralık ayında rekor kırarak yüzde 13.18 arttı. Buna göre yıllık tüketici enflasyonu yüzde 36,08 ile Eylül 2002'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Üretici enflasyonu da yüzde 79,89 ile Şubat 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

TÜİK’in verileri açıklamasının ardından Prof. Dr. Refet Gürkaynak, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli yinelediği "Faiz sebep, enflasyon neticedir" sözlerine vurgu yapan Refet Gürkaynak, "Faiz sebep enflasyon neticeydi? Bütün iktisatçılar yapmayın derken TCMB'ye politika faizi düşürtüp enflasyon inecek inadına gidilmişti. Sonuç? Fakirleşen ülke. Bu son baştan belliydi. Bunu düzeltmesi zor değil, olan bu günlerimize oluyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar